Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Nema povlačenja i kompromisa kada je reč o bezbednosti našeg naroda“: Vučić sa Lajčakom u Mostaru

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić i izaslanik EU Miroslav Lajčak
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i izaslanik EU Miroslav Lajčak - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2024
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Mostaru, u okviru radne posete BiH, sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom. Vučić je naveo da je na sastanku naglasio da za Srbiju nema povlačenja i kompromisa kada je reč o bezbednosti našeg naroda i zaštiti nacionalnih interesa.
„Još jedan otvoren i konkretan razgovor sa Miroslavom Lajčakom o sve većim izazovima pred nama, položaju srpskog naroda, dešavanjima na Kosovu i Metohiji i sve manjem prostoru za rešavanje otvorenih pitanja kroz konstruktivan dijalog i poštovanje međunarodnog prava“, napisao je Vučić na društvenim mrežama, uz zajedničku fotografiju sa sastanka sa Lajčakom.
Vučić je naveo da je ponovio da Srbija uporno nastavlja da vodi odgovornu i ozbiljnu politiku očuvanja mira i stabilnosti, ali i naglasio da za nas nema povlačenja i kompromisa kada je reč o bezbednosti našeg naroda i zaštiti nacionalnih interesa.
„Kao naš dugogodišnji partner, Lajčak zna da će se Srbija boriti uvek i na svakom mestu za svoj narod, zemlju i istinu. Mi drugu otadžbinu nemamo, niti možemo ići drugim putem“, poručio je Vučić.
Predsednik Vučić će posle sastanka prisustvovati svečanom otvaranju 25. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, gde će se obratiti.
On će na Sajmu privrede posetiti i paviljon Srbije, gde će biti predstavljeno 26 naših kompanija iz različitih sektora, koji predstavljaju svoju ponudu sa ciljem da dogovore nove poslove i povećaju izvoz u region i šire.
Na kraju posete, očekuje se susret predsednika Vučića sa predstavnicima Srba iz Mostara.
Aleksandar Vučić i Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2024
REGION
Vučić u Bileći: Svaki deo našeg naroda podjednako važan, ma gde živeo
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala