Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Savet Evrope odbio sve amandmane srpske i italijanske delegacije

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaZgrada Saveta Evrope u Strazburu
Zgrada Saveta Evrope u Strazburu - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2024
Pratite nas
Biljana Pantić Pilja, šef srpske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, izjavila je da je Odbor za politička pitanja i demokratiju PSSE glasao protiv svih amandmana koje je predložila srpska delegacija, kao i protiv amandmana koje su predložili članovi italijanske delegacije i član delegacije Mađarske i najavila ulaganje prigovora.
Ona je u izjavi za Tanjug dodala da su amandmani odbijeni velikom većinom i da se samim tim neće razmatrati na plenarnoj sednici PSSE, osim ukoliko se ne uloži prigovor.
Srpska delegacija u PSSE podnela je juče 10 amandmana na tekst preporuke za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope, a njima se pored ostalog traži odlaganje odluke o zahtevu Prištine za članstvo kao i da formiranje Zajednice srpskih opština bude pretpristupni uslov.
Članovi italijanske delegacije i jedan član delegacije Mađarske podneli su amandman na tekst preporuke za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope, kojim se traži da članstvo tzv. Kosova bude uslovljeno formiranjem Zajednice srpskih opština.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala