- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Povratak „otpisanog“: Nadal oduševio – Rubljov opet razočarao

© AP Photo / Frank Franklin IIRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2024
Pratite nas
Rafael Nadal trijumfalno se vratio tenisu posle višemesečne pauze i otkazivanja brojnih turnira zbog nedovoljne fizičke spreme. Poslednji turnir koji je „bik s Majorke“ odjavio bio je u Monte Karlu, a sve kako bi što spremnije dočekao povratak u Španiji. Tako se Nadal pobedom predstavio publici u Barseloni. Eliminisao je Flavija Kobolija – 6:2, 6:3.
Prethodni takmičarski meč Rafael Nadal, vlasnik 22 grend slem titule, odigrao je 5. januara u Brizbejnu, gde ga je zaustavio Džordan Tompson. Posle toga je veliki šampion, koji će uskoro napuniti 38 godina, bio je primoran da se povuče zbog konstantih problema s povredama.
Nadal muku muči još od Australijan opena prošle godine, pokušao je na startu ove da se vrati i nije uspeo, pa je usledila nova duža pauza.
Za one koji istinski vole sport i koji se dive i poštuju sve ono što je u prebogatoj karijeri učinio Španac, sasvim sigurno ih raduje vest da se Nadal vratio tenisu. Najavio je kraj karijere ove sezone, ali to trenutno nije tema.
Jasno je da je pre početka susreta u prvom kolu turnira u Barseloni imao ulogu favorita protiv 62. tenisera sveta, ali isto tako treba uzeti u obzir da se nije mnogo znalo u kakvom je fizičkom stanju Rafa, kao i kako će njegovo telo reagovati na napore koji ga očekuju u jednom takmičarskom meču.
I, izašao je Rafael na teren i „počistio“ Italijana Flavija Kobolija, kom je u prvom setu prepustio dva gema uz dva brejka u borbi koja je trajala 49 minuta.
U nastavku je Nadal zadržao visok nivo igre i na samom startu drugog seta "ukrao" je servis rivalu i ekspresno je poveo sa 2:0 u gemovima. Usledio je ribrejk Kobolija, a zatim i novi brejk Nadala.
Sa takvim uvodom, kraj je bio ekspresan – 6:3 u drugom setu, i Rafa se lako domogao drugog kola, gde ga očekuje Australijanac Aleks de Minor.
Za razliku od Nadala koji se plasirao u šesnaestinu finala, Rus Andrej Rubljov se suočio sa još jednom ranom eliminacijom. Ovoga puta je izgubio u šesnaestini finala od naturalizovanog Amerikanca Brendona Nakašime - 6:4, 7:6.
Rus, inače osmi teniser planete, izgubio je od 87. na ATP rang-listi, čime je posle Monte Karla, Majamija i Indijan Velsa još jednom razočarao svoje navijače, pokazavši da je totalno van forme.
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2024
SPORT
Pobede Lajovića i Kecmanovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala