Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ana Brnabić: „Srbija protiv nasilja“ ima nove zahteve koji ne mogu da se prihvate

© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆAna Brnabić
Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2024
Pratite nas
Predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“, sedam dana od kada su poslali predloge vezano za izborne uslove, ovog jutra poslali su nove koji nemaju veze sa starim predlozima, koji ne mogu da se prihvate, izjavila je predsednik Narodne skupštine Ana Brnabić.
Taj deo opozicije sada traži da se dvotrećinskom većinom usvoji ustavni zakon o izmenama i dopunama ustavnog zakona za sprovođenje Ustava kako bi se svi lokalni izbori održali u istom danu 2024. godine, navela je Brnabićeva.
„Nema veze kad im je vreme, koliko je Ustavom zagarantovan mandat...Mislim da nije prošlo ni sedam dana kad sam rekla da to neću da prihvatim, i da ako otvorimo presedane tu nema kraja“, rekla je ona.
Brnabićeva je ocenila da je u pitanju vrhunska neodgovornost opozicije.
Ona je dodala da joj je ta grupacija prenela da su se pre četiri dana obratili zvanično OEBS-u sa zahtevom da ta organizacija posreduje u nečemu što oni zovu „postpredizborna kriza u Srbiji“.
Ona je kazala da ostaje sastanak za sutra u 9 ujutru i poručila da će se do kraja nedelje formirati Komisija za rad na izmenama i dopunama zakona vezano za izbore, kao i da će se raditi na Komisiji za uvid u birački spisak.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala