- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski borac o problemima pred povratnički meč: „Uzimao sam šest pilula dnevno – mnogo je bolelo“

© AFP 2023 / VAUGHN RIDLEYAleksandar Rakić
Aleksandar Rakić - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2024
Pratite nas
Aleksandar Rakić, srpski MMA borac, posle dve godine pauze se vratio u oktagon, ali je doživeo poraz od Jiržija Prohaske. Tek posle tog duela otkriveno je da se Rakić suočio sa velikim problemom uoči meča.
Rakić je morao čak dve godine da odsustvuje zbog povrede kolena, a ni u povratnički duel nije ušao potpuno zdrav.
Svega nekoliko dana pre meča Rakić se suočio sa bakterijskom infekcijom koja je zahvatila lakat i pretila je da će otkazati duel.
„Za sve vas koji pitate zbog čega je Aleksandar bio umoran u drugoj rundi, posle totalne dominacije u prvoj, odgovor su lekovi protiv infekcije koje je morao da pije pre meča“, naveo je Rakićev trener Nejad Babak.
I sam Rakić je govorio o problemu sa kojim se suočio, bez želje da traži alibi za poraz.
„Nisam odmah shvatio o čemu se radi, tek u nedelji pred borbu. Išli smo kod doktora, odmah mi je dao antibiotik. Mnogo me je boleo lakat, uzimao sam šest pilula dnevno, dobio sam i infuziju sa antibiotikom i onda mi je bilo malo bolje. Plašio sam se da će mi otkazati borbu“, naveo je Rakić.
Koliko je problem bakterijske infekcije u MMA sportu ozbiljan svedoči i slučaj nekadašnjeg borca Paula Koste koji je čak tri puta morao da operiše lakat kako bi se rešio neugodnog problema.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala