- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Srpska zove - niko nas ne može i neće poniziti“: Dodik objavio poziv građanima na narodni miting

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2024
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik objavio je na svom nalogu na društvenoj mreži Iks video sa pozivom građanima na Narodni miting "Srpska te zove".
Miting će biti održan na Trgu Krajine u Banjaluci, 18. aprila sa početkom u 18 časova.
Sa mitinga će jasno i glasno biti poručeno da Republiku Srpsku i srpski narod niko ne može i neće poniziti, ma gde i kakve odluke donosili.
Poziv građanima u celosti glasi:
"Poštovani građani Republike Srpske, braćo i sestre, ponosni i slobodarski srpski narode Republika Srpska se nalazi pod najvećim udarima u svojoj posleratnoj istoriji. Sve ono za šta su se u Odbrambeno- otadžbinskom ratu borili i izborili najbolji sinovi naše Republike, danas žele da nam u miru oduzmu.
I nije im dovoljno to što pokušavaju da nam otmu ono od čega živimo, našu imovinu, resurse, šume, reke i plodno zemljište. Nije im dovoljno to što žele da nam ospore pravo da slavimo naš 9. januar, čime svedočimo da je Republika Srpska rođena u miru, a ne u ratu.
Nije im dovoljno to što nam pravo da demokratski biramo svoje predstavnike, koje sankcionišu i kojima sude na osnovu nelegalnih odluka lažnih visokih predstavnika.
Nije im dovoljno to što jurišaju na naše institucije koje su jedini garant naše slobode i opstanka na vekovnim ognjištima. Sada su odlučili da potomke žrtava genocida iz Jasenovca, Prebilovaca, Garavica i Starog Broda na Drini u Ujedinjenim nacijama proglase genocidnim narodom.
Da oni koji su sprovodili genocid nad našim i drugim narodima širom Evrope i sveta, ostatku nedoklanog srpskog naroda zapadno od Drine zalepe etiketu koja pripada njima, a ne Srbima.
Time su pokazali da ne žele da oduzmu samo našu imovinu, nadležnosti, praznike i institucije, već i da ponize i kazne celi jedan mali, ali ponosni i slobodarski narod.
Zato vas pozivamo da se u četvrtak, 18. aprila 2024. godine, na velikom narodnom mitingu u Banjaluci masovno okupimo i zajedno izrazimo nezadovoljstvo povodom inicijative da se u Generalnoj skupštini UN-a usvoji rezolucija o Srebrenici.
Da jasno i glasno poručimo da Republiku Srpsku i srpski narod niko ne može i neće poniziti, ma gde i kakve odluke donosili.
Da visoko podignemo naše trobojke, kao simbol otpora svima onima koji žele da pokore ne samo Republiku Srpsku, već i slobodarski duh našeg naroda".
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala