Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Delegacija Srbije u PSSE glasala protiv izveštaja o članstvu tzv. Kosova u Savetu Evrope

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaZgrada Saveta Evrope u Strazburu
Zgrada Saveta Evrope u Strazburu - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2024
Pratite nas
Delegacija Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope saopštila je danas da je srpska delegacija u Odboru za pravna pitanja i ljudska prava i Odboru za jednakost i nediskriminaciju glasala protiv nacrta mišljenja o članstvu tzv. Kosova u Savetu Evrope.
"Delegacija Narodne skupštine u PSSE je poručila da su članovi naše delegacije u Odboru Aleksandar Mirković, Dubravka Filipovski i član Odbora sa Kipra Konstantinos Efstatiou glasali protiv", navodi se u saopštenju iz Skupštine Srbije.
Šefica srpske delegacije u PSSE Biljana Pantić Pilja potvrdila je za Tanjug da su, pored Mirkovića, Filipovski i Efstatioua koji su glasali protiv, u Odboru za pravna pitanja 23 člana glasala za, dok je jedan bio uzdržan.
Istovremeno, za nacrt mišljenja o članstvu tzv. Kosova u Savetu Evrope glasalo je 30 članova Odbora za jednakost i nediskriminaciju, četvoro je bilo uzdržano, a dva člana srpske delegacije, Elvira Kovač i Jelena Milošević, glasali su protiv.
Iz PSSE su ranije na društvenoj mreži Iks objavili da je Odbor za pravna pitanja i ljudska prava "jednoglasno podržao povoljni izveštaj Odbora za politička pitanja i demokratiju i predložio nekoliko amandmana kako bi se rešila ključna pitanja na Kosovu".
Ta objava je, u međuvremenu, izbrisana i objavljena je nova u kojoj piše da je Odbor podržao izveštaj, ali je izostavljena formulacija jednoglasno.
"Odbor je podržao povoljni izveštaj Odbora za politička pitanja i demokratiju i predložio nekoliko amandmana kako bi se rešila ključna pitanja na Kosovu", navodi se u novoj objavi na društvenoj mreži Iks.
Pogledajte i:
Zastave evropskih zemalja ispred zgrade Saveta Evrope u Strazburu - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2024
SRBIJA
Odbor za pravna pitanja PSSE podržao nacrt mišljenja o članstvu tzv. Kosova u Savetu Evrope
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala