- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Sreda najhladniji dan ovog meseca - vraća li nam se zima? Meteorolog izneo prognozu do kraja aprila

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaKiša
Kiša - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2024
Pratite nas
Poznati meteorolog Nedeljko Todorović izjavio je danas da Srbiju u sredu očekuje najhladniji dan ovog meseca, a da će do kraja meseca temperatura postepeno rasti.
„Sutra nas očekuje prva promena vremena, tako da će maksimalna temperatura na severu Srbije biti 20 stepeni, a na jugu 30. Stiže nam kiša uveče i tokom noći. Biće osetno hladnije u odnosu na današnji najtopliji dan što bi značilo pad temperature od oko 20 stepeni, gledajući maksimalne vrednosti. U pojedinim delovima naše zemlje očekuju se i pljuskovi. Tipična letnja promena i potrajaće nekih sedam ili osam dana, ali krajem nedelje će doći do blagog porasta temperature u odnosu na ovu najhladniju sredu“, izjavio je Todorović za K1.
Todorović je rekao da će sutra pre kiše padati i prašina iz Afrike.
„To je možda čak i značajnije od pada temperatura, ali u večernjim satima tokom kiše, ona će se isprati i opet će biti čista atmosfera.
Todorović smatra da ova prašina nije opasna za udisanje.
„U principu nije. To su čestice prašine i materijala iz pustinje koje uglavnom sadrže jedinjenja gvožđa, sve ono što čini hemijski sastav tla. Ranije se pretpostavljalo da ima malo radioaktivnosti od onih eksplozija u Sahari, ali to je toliko zanemarljivo da građani ne treba da brinu“, rekao je Todorović.
On je istakao da će od četvrtka temperatura vazduha početi da raste.
Sreda će biti najhladniji dan sa devet stepeni, a već od četvrtka nas očekuje porast temperature, dok se za vikend očekuje temperatura između 16 i 17 stepeni. Tokom narednih par dana očekuje se pojava severca, pa savetujem građanima da se oblače u skladu s vremenom, zaključio Todorović.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala