- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Šok za Šolca u Kini! Na aerodromu ga dočekao samo zamenik gradonačelnika i nekoliko novinara /video/

© AP Photo / Franc ZhurdaOlaf Šolc stiže kod Edija Rame
Olaf Šolc stiže kod Edija Rame - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2024
Pratite nas
Nemački kancelar Olaf Šolc doputovao je u trodnevnu posetu Kini. Šolcova prva destinacija bio je kineski industrijski centar Čongking. Zanimljivo je da je najviši zvaničnik koji se u Kini sastao sa Šolcom bio zamenik gradonačelnika tog kineskog industrijskog centra.
Nemački kancelar dočekan je na izlazu aviona u Kini, a odbor za doček, uz zamenika gradonačelnika činili su lokalni zvaničnici i novinari, prenosi nemačka agencija DPA.
Zajedno sa delegacijom ministara i privrednika nemački kancelar obišao je preduzeće koje delimično finansira Nemačka.
Čongking je proizvodna baza za kinesku automobilsku i druge industrije.
Ranije je zvanični predstavnik nemačkog kabineta ministara Štefen Hebestrajt rekao da će Šolc 16. aprila u Pekingu razgovarati sa predsednikom Kine Si Đinpingom i premijerom Državnog saveta Li Ćjangom.
Prema Blumbergu, nemački kancelar želi da oceni spremnost Pekinga da iskoristi svoj uticaj na Rusiju i pridruži se međunarodnim naporima za održavanje mirovnog samita o Ukrajini u Švajcarskoj.
Šolc takođe planira da tokom svoje trodnevne posete poseti finansijsko središte Šangaja, a zatim i prestonicu Peking, kako bi se sastao sa kineskim liderom Si Đinpingom i premijerom Li Ćjangom.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala