- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ruski ratni reporter otkriva glavni cilj napada Irana na Izrael: To je bilo samo izviđanje

© AFP 2023 / -Video grab shows explosions lighting up Jerusalem sky during Iranian attack on Israel.
Video grab shows explosions lighting up Jerusalem sky during Iranian attack on Israel.  - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2024
Pratite nas
Očigledna skromnost rezultata iranskog uzvratnog napada ne bi trebalo da zavara. Malo je verovatno da je Teheran očekivao da će dronovi koji su trebali da prelete 1.000 kilometara, koji su preneli svi svetski mediji, izazvati ozbiljnu štetu, napisao je na svom telegram kanalu poznati ruski ratni reporter Aleksandar Koc.
"S jedne strane, napad dronova i raketa bio je čisto političke prirode. Iran je morao da odgovori na napad na njegovu diplomatsku misiju u Damasku, tokom kojeg su ubijeni visoki generali. S druge strane, ovo je još uvek „izviđanje“. Kao rezultat napada, Iran je stvorio predstavu o radu protivvazdušne odbrane u regionu", primetio je Koc.
Kako je istakao, Iran je otkrio kako deluje protivvazdušna odbrana, ne samo samog Izraela, već i susednih država. Video je ko je spreman da brani Izrael svojim sredstvima, čak i uprkos tome što se nije slagao sa njegovim akcijama u Gazi.
"Na osnovu novih saznanja, mogu se planirati novi, intenzivniji napadi", dodao je on.
"Teheran je zvanično izjavio da više ne namerava da napada Izrael. Ali to je samo do sledećeg uzvratnog udara. Izrael će ga sigurno naneti. Netanjahu u potpunosti koristi šansu da uvuče Sjedinjene Države u ovaj sukob. Da se ​​jednom zauvek obračunaju sa Iranom pre nego što on postane nuklearna sila", zaključio je ruski ratni reporter.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala