- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanac dao svoj sud: Novak je delovao zabrinjavajuće – zbog publike je morao da bude upozoren“

© AFP 2023 / ROBYN BECKNovak Đoković i Endi Rodik
Novak Đoković i Endi Rodik - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2024
Pratite nas
Mišljenja oko učešća Novaka Đokovića u Monte Karlu su podeljena, a među zabrinutima je Endi Rodik, proslavljeni američki teniser, koji je osim što je komentarisao tenis srpskog asa govorio i o njegovom ponašanju prilikom čega je istakao da je Novak trebalo da bude kažnjen.
Iako su na račun Novaka Đokovića često znale da stignu pohvale od Endija Rodika, za Amerikanca nisu strane ni kritike kojima je pribegao i posle mastersa u Monte Karlu.
„Bilo mi je teško da razumem Novaka kog smo videli u Monte Karlu. U prvom setu je delova iscrpljeno. Razmena je trajala sedam ili osam udaraca, a on je bio bez snage. Pričamo o danu kada je bilo 22 stepena, tako da je to bilo čudno gledati“, rekao je Rodik.
Smatra Rodik da je Novakov govor tela bio zabrinjavajuć u Kneževini.
„Novak je posle toga uspeo da pronađe svoju igru i vrati se u meč. U toj poslednjoj fazi promašio je jedan visoki volej na dva tri metra od mreže. Kao da je tražio nešto sve vreme. Možda je problem fizički, stvarno ne znam. Pomalo je zabrinjavajuće. Normalno je da ne vidite da je neko u ranoj fazi meča tako umoran, pa se odna vrati. To je zabrinjavajuće“, istakao je Amerikanac.
Imao je srpski as i problema sa nepristojnom publikom, a protiv Kaspera Ruda pojedinci su toliko bili glasni tokom poena da ih je Novak opsovao zbog čega Rodik smatra da je trebalo da bude kažnjen.
„Uopšte me ne zanima ko je u pitanju, Novak ili bilo ko drugi. Morao je da dobije upozorenje od sudije za psovanje publike. Novak je opsovao tri puta, a nije dobio nijedno upozorenje“, zaključio je Rodik.
Dok Rodika Novakova forma u Monte Karlu brine čini se da je više onih koji joj se raduju jer je to turnir na kom srpski as ima najmanje uspeha u karijeri pa tako polufinale i to u sezoni koja za njega nije dobro počela zaista nije zabrinjavajuće.
Kada je reč o publici, sudija je dobro znao da je publika bila nepristojna i odlično je shvatio da je Novak bio isprovociran zbog čega nije bilo potrebe da bude kažnjen.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2024
SPORT
Navijači napravili haos u Tivtu: Ljude gađali čašama, flašama – ali i biciklom /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala