- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mediji: Netanijahu poručio vojsci da predloži ciljeve u Iranu kao odgovor na napad

© AP Photo / Evan VucciIzraelska vojska
Izraelska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2024
Pratite nas
Izraelski premijer Benjamin Netanijahu naložio je Izraelskim odbrambenim snagama da perdlože opcije za ciljeve u Iranu kao odgovor na iranski napad, piše list „Vašington post“ pozivajući se na izvor upoznat sa diskusijama.
„Izraelski ratni kabinet je u ponedeljak razgovarao o tome kako da odgovori na neviđeni iranski vazdušni napad... Netanijahu je zatražio od izraelske vojske da predstavi opcije ciljeva... Izrael traži opcije koje će poslati signal bez izazivanja žrtava. Takve opcije uključuju mogući napad na objekat u Teheranu ili sajber-napad“, navodi se u tekstu.
Osim toga, Izrael razmatra takav odgovor na napad Irana kako ne bi razbesneo međunarodne saveznike i kako ne bi izgubio mogućnost da izgradi savez protiv Teherana, dodaje list.
„Naši saveznici ne žele da preterano reagujemo, a mi želimo da radimo sa našim saveznicima, posebno nakon uspeha koji smo imali sa njima. Nemamo potrebe da dovodimo do žrtava, ali je važno da odgovorimo, jer to šalje poruku svima onima koji žele da nam naude“, rekao je izvor.
Iran je uveče 13. aprila lansirao bespilotne letelice i rakete na Izrael, nazivajući akciju odgovorom na „brojne zločine“, među kojima je i napad Izraela na iranski konzulat ambasade u Damasku. Iranski državni mediji navode da su ciljevi napada na Izrael bili vojni objekti.
Izraelske odbrambene snage su saopštile da su presrele 99 odsto od oko 300 iranskih raketa koje su letele ka zemlji, a pričinjena je manja šteta u vazdušnoj bazi Nevatim.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala