- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal se konačno vraća: „Ovo je moja poslednja godina – želim da uživam“

© AP Photo / Tertius PickardRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2024
Pratite nas
Dugo je teniski svet čekao da vidi Rafaela Nadala na delu i to će se dogoditi u Barseloni. Španac je zvanično rekao da je spreman da igra. Sada više nema dileme.
Bilo je strahovanja da Nadal ponovo ne odustane. Ali, sada je jasno da će igrati.
Prvi protivnik biće mu Italijan Flavio Koboli, a meč bi trebalo da bude na programu u utorak.
„Srećan sam što sam ovde, imam mnogo lepih sećanja na ovaj turnir. Dolazak ovde odlučen je u poslednji čas. Nedelja je bila pozitivna što se tiče treniranja i sutra ću biti na terenu. Poslednji trening je prošao dobro, osećaj je pozitivan“, kaže Nadal kog na startu čeka okršaj sa Italijanom Flavijem Kobolijem.
Bik sa Majorke je istakao da mu je ovo poslednja profesionalna sezona.
„Ne sumnjam ni u šta. Stvar je bila u tome mogu li da igram ili ne. Imao sam dve teške godine, dolazim posle operacije kuka, dešavalo se dosta toga sa mojim telom i nije mi dozvoljavalo da budem na željenom nivou. Mada me je povredilo to što nisam mogao da igram na nekim turnirima. U ovoj fazi karijere, ja sam u drugačijoj poziciji, i pre nego da žalim što nisam mogao da igram, volim to što sam ovde. Ovo je moja poslednja godina na Turu i želim da uživam u svakom trenutku. Zato je to više od običnog osećaja. Osećam da sam spreman za sutrašnji meč. Realan sam, to što sam ovde me uzbuđuje, što sam na ovom turniru i terenu“, dodao je Rafa.
Dodao je i da ne može da bude siguran kako će biti u ostatku sezone.
„Ne znam još ništa. Idemo dan po dan. Bilo je mnogo loših dana fizički i mentalno i to je ostavilo traga. U danima kada je sve dobro i dalje uživam u tome da igram tenis. Dobro sam se osećao trenirajući sa prijateljima ovde, ti dobri momenti kompenzuju one loše i zato imam nadu da ću nastaviti da igram. Znam da su moje teškoće velike, ali tako je kako je, to je deo života jednog sportiste“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala