- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Er Srbija uspostavila direktne letove na liniji Beograd - Mostar, na prvom letu i predsednik Srbije

© Tanjug / MILOŠ DIMITRIJEVIĆEr Srbija uspostavila direktne letove na liniji Beograd - Mostar
Er Srbija uspostavila direktne letove na liniji Beograd - Mostar - Sputnik Srbija, 1920, 15.04.2024
Pratite nas
Srpska nacionalna avio kompanijia Er Srbija je današnjim letom (JU634) iz Beograda za Mostar uspostavila direktnu liniju između ta dva grada.
Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpski avio prevoznik od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta.
"Er Srbija se trudi da bude karika povezivanja Zapadnog Balkana i u tome uspeva zahvaljujući dobroj komunikaciji sa partnerima u regionu. Danas uspostavljena avio veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio aerodrom Mostar. Verujemo da će direktna avio linija doprineti snažnijem i efikasnijem umrežavanju zemalja u regionu, kao i većim mogućnostima za putovanja ka zapadnoj i severnoj Evropi. Ocekujemo veliko interesovanje putnika, naročito onih koji žele da putuju između Mostara i Evrope ili Severne Amerike, preko Beograda, glavnog čvorista nacionalne kompanije Republike Srbije", rekao je generalni direktor Er Srbije Jirži Marek.
Iz Mostara preko Beograda avionima Er Srbije putnici sada mogu brzo i udobno da stignu do Pariza, Diseldorfa, Ciriha, Amsterdama, Osla, Barselone, Kopenhagena, Larnake, Stokholma, Praga, Milana, Rima, Frankfurta, Istanbula, Venecije, Bolonje, Bukurešta, Krakova, Beča, Budimpešte, Hanovera, Štutgarta, Hamburga, Nirnberga, Brisela, Liona i mnogih drugih gradova.
Uvođenjem Mostara u mrežu, srpska nacionalna avio-kompanija je proširila broj regionalnih destinacija do kojih leti.
Tokom letnje sezone Er Srbija će saobraćati između Beograda i čak 16 gradova bivše Jugoslavije.

Vučić: Posle 33 godine letimo za Mostar nacionalnim avio prevoznikom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas iz aviona Er Srbije koji posle 33 godine opet iz Beograda leti ka Mostaru da je cilj da se unapređuju odnosi sa partnerskim zemljama.
"Evo me u kabini pilota Slaviše i Mladena koji nas maestrano voze, dolećemo uz njihovu pomoć do Mostara, prvi put posle 33 godine našim nacionalnim prevoznkom Er Srbijom. Beskrajno hvala, beksrajno hvala svima koji su sa nama na letu", objavio je Vučić u video snimku na društvenim mrežama.
Kako je naveo, Srbija odlučno unapređuje odnose sa partnerskim zemljama što je važno za dalji ekonomski napredak Srbije i za naš narod u Hercegovini - od Nevesinja, Trebinja i dalje.
"Hvala svima. Mi ćemo pokušati da pored uobičajenih stvari da se sa mostarskim vlastima dogovorimo da obnovimo grobno mesto i rodno mesto Alekse Šantića. Malo je takvih veličina kao što je veliki srpski pesnik", rekao je Vučić.
Vučić je na aerodromu u Mostaru, gde je započeo dvodnevnu radnu posetu BiH, izjavio da će nova direktna linija od Beograda do tog grada, puno značiti za povezivanje dva naroda, kao i poslovnih zajednica.
"Veoma sam srećan zbog ovoga, jer je to od velikog značaja i za Mostar i Beograd, kao i za BiH i Srbiju i za povezivanje svih naših naroda", rekao je Vučić.
On je istakao da let traje 40 minuta, da avion ima 108 mesta, kao i da će Er Srbija leteti tri puta nedeljno.
Verujemo da će doći trenutak kada će Er Srbija leteti i sedam puta nedeljno, dodao je Vučić.
On je rekao da nema automobila sa kojim može od Beograda do Mostara da se potroši manje od 104 evra, kao i da će avionom građani moći da uštede puno vremena, više od 10 sati.
Vučić je rekao da će nova linija povećati kontakte poslovne zajednice i da će biti sve više biznis partnera iz Beograda u Mostaru i obrnuto.
"Zadovoljan sam što ćemo prisustovati još jednom sajmu privrede u Mostaru", rekao je Vučić i naglasio da je to izuzetno važan događaj.
Čestitam našim prijateljima što tu tradiciju održavaju, poručio je Vučić.
Na mostarskom aerodromu avion Er Srbije dočekan je vodenim topovima i svečanom ceremonijom.

Vučić se sastao sa Krišto i Čovićem u Mostaru

Vučić se u Mostaru, sa predsedavajućom Saveta ministara BiH Borjanom Krišto i potpredsednikom Doma naroda parlamentarne skupštine BiH i liderom HDZ BiH Draganom Čovićem.
Čović i Krišto su Vučića dočekali na aerodromu u Mostaru.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala