Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Odluka o produženju pritvora Srbinu uhapšenom juče na Brnjaku u narednim satima

© AP Photo / Visar KryeziuTzv. kosovska policija, ilustracija
Tzv. kosovska policija, ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2024
Pratite nas
Osnovni sud u Prištini doneće u narednih nekoliko sati odluku da li će biti produžen pritvor Srbinu Srećku Sofronijeviću iz Zvečana koga je tzv. kosovska policija u subotu uhapsila na administrativnom prelazu Brnjak, izjavio je danas njegov advokat Nebojša Vlajić, nakon što je u tom sudu održana sednica.
Vlajić je rekao da nema osnovane sumnje da je Sofronijević učinio bilo kakvo krivično delo.
"Javni tužilac je obrazložio svoj zahtev i ja sam se kao Srećkov branilac protivio tome i rekao da osnovane sumnje da je učinio bilo koje krivično delo nema i da ne postoji opasnost od bekstva jer je on sve vreme nakon događaja za koji se optužuje živeo u svojoj kući u Zvečanu gde ga niko nije tražio i odakle nije pokušao da pobegne. Potpuno sam siguran da to neće učiniti ni sad", rekao je Vlajić.
"Upravo je u specijalnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini održana sednica za određivanje pritvora koja je zakazana povodom zahteva javnog tužioca da se Srećku Sofronijeviću iz Zvečana odredi pritvor. Javni tužioc je obrazložio svoj zahtev i ja sam se kao Srećkov branilac protivio tome i rekao da osnovane sumnje da je učinio bilo koje krivično delo nema i da ne postoji opasnost od bekstva , jer je on čitavo vreme nakon događaja za koji se optužuje živeo u svojoj kući u Zvečanu gde ga niko nije tražio i odakle nije pokušao da pobegne. Potpuno sam siguran da to neće učiniti ni sad", rekao je Vlajić
On je objasnio da je došlo do promene advokata i da sada on brani Sofronijevića jer je Dejan Vasić od ranije branilac drugog okrivljenog u ovom predmetu.
"Što se tiče razvoja u ovom predmetu, Srećkov jučerašnji branilac Dejan Vasić koji je od ranije branilac drugog okrivljenog u ovom predmetu, pa je nemoguće da po zakonu brani dva okrivljena", rekao je Vlajić, prenosi Tanjug.
Srećko Sofronijević koga su pripadnici specijalnih jedinica tzv. kosovske policije teško ranili 13. oktobra 2021. godine u blizini njegove kuće u Zvečanu kada je od rafalnih paljbi i suzavca pokušao da zaštiti i skloni svoje dete, uhapšen je u subotu zbog navodnog "kršenja ustavnog poretka Kosova".
On se tereti i za navodna dela počinjena 2021. godine: "pokušaj teškog ubistva”, “napad na službeno lice”, “posedovanje i neovlašćeno držanje oružja”, “poziv na otpor” kao i za “učešće u neredima”.
Pretres specijalaca tzv. kosovske policije u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2024
SRBIJA
Uhapšen Srbin sa Kosova i Metohije na prelazu Brnjak
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala