- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Dobri duh“ je iz šestog puta uspeo da otkrije: Novak je ipak ljudsko biće

© AFP 2023 / VALERY HACHENovak Đoković i Kasper Rud
Novak Đoković i Kasper Rud - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2024
Pratite nas
Pet puta pre meča u Monte Karlu igrali su Novak Đoković i Kasper Rud, a Norvežanin nikada nije osvojio ni set. Međutim kada je došlo do susreta u Kneževini Rud je shvatio da ima šansu za veliki podvig jer srpski as nije u upečatljivoj formi.
Pružio je Novak Đoković više od očekivanog u Monte Karlu pa tako poraz u polufinalu od Kaspera Ruda nije veliko iznenađenje kada se uzme u obzir da je masters u Kneževini upravo njegov najslabiji turnir iz hiljadu serije.
Ipak, za Ruda koji je prvi put u karijeri pobedio najboljeg na svetu to jeste iznenađenje, a kako je do njega došlo ispričao je posle meča.
„Ipak je Đoković ljudsko biće, nekada ne deluje da je tako, ali je ipak kao i svi mi ostali. Novak je Novak, ali je ljudsko biće. Ono što me je posebno motivisalo i pomoglo je njegov poraz od Luke Nardija u Indijan Velsu, gde je pokazao da je ranjiv. Nema toga mnogo tokom godine, ali nekoliko dana tu i tamo pokazuju da može da se pobedi“, rekao je uz osmeh Rud.
Norvežaninu je za samopouzdanje pomoglo i to što je znao da Novak nije u najboljoj formi.
„Nema sjajan skor ove godine. Ako vidite da neko igra sjajno cele godine, teško je igrati sa njim jer očekujete da je nemoguće pobediti. Ali, sada sam verovao“, rekao je Rud.
Opisao je potom nesuđeni prvi reket sveta i kako je pobediti najboljeg u istoriji.
„Kako je pobediti ga? Sjajno, fantastično, on je jedan od onih koje sam sanjao da pobedim i uspeo sam. To ću pamtiti do kraja života i pričati svojoj deci, ma unucima, da sam jednom pobedio Đokovića. Nadam se da ćemo igrati još nekoliko puta, ne znam koliko planira da igra, jasno je da je sve stariji, ali i dalje moćno deluje na terenu. To je jedan od najvećih izazova u našem sportu i ponosan sam na sebe“, zaključio je Kasper Rud.
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2024
SPORT
Veliki problemi – Alkaras morao ponovo da se povuče
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala