- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Danilo Bećković: Ako crnogorski vojnik ode u Ukrajinu, možda pređe i na – drugu stranu /video/

© Sputnik / Sputnjik SrbijaMaša Radović i Danilo Bećković
Maša Radović i Danilo Bećković - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2024
Pratite nas
Gostujući u emisiji „Maša i...“ reditelj Danilo Bećković otkrio je koliko današnja omladina podseća na lik Malog Buda iz istoimenog filma, da li još uvek nalazi inspiraciju za svoje umetničko stvaralaštvo u crnogorskoj svakodnevici, ali i po kome se u porodici Bećković prenosi gen za – humor.
Reditelj urnebesnih komedija „Mali Budo“, „Jesen samuraja“ i hit serija „U klinču“ i „Žigosani u reketu“ prokomentarisao nam je šta se desilo sa istorijskim prijateljstvom dve zemlje – Crne Gore i Rusije kada Crna Gora šalje vojnike u Ukrajinu da ratuju protiv ruske vojske.
„Za Japan je bio dovoljan Lekso Saičić koji je u rusko – japanskom ratu savladao samuraja boreći se na strani Rusije, a na Rusiju je ipak morala da krene veća sila. Reklo bi se da ukoliko dođe do utakmice malih brojeva, ukoliko bude se presuđivalo na tome da li će pobediti na kraju dva, tri, možda će ta crnogorska četiri biti ta koja će prelomiti situaciju i presuditi. Samo ja se ne bih opkladio da ako tamo zaista odu neki crnogorski vojnici, ja nisam siguran na čijoj će strani završiti rat“, kaže Bećković za Sputnjik.
Naš sagovornik je precizirao i do kada će svetske sile biti „u klinču“ i na koji način vidi trenutnu političku situaciju na planeti.
„Što se tiče samog sveta, svet je u svom jednom redovnom stanju. Te vrste sukoba i te vrste ratova i te sve vrste podela su nešto što je zapravo naša istorija, to su naši životi, to je jedno stanje koje je neprekidno od nastanka čovečanstva. Tako da ja sad ovde ne vidim ništa što je neregularno, a možda smo se samo mi malo razmazili. U stvari, naše generacije. Mi smo bili deca kada je završen prvi Hladni rat i kada je delovalo da je došao kraj istorije, a u stvari istorija sve vreme, da citiram jednog našeg pesnika – 'radi punom parom' i ne treba se tome čuditi. Samo možda ne treba biti naivan i misliti da smo mi poslednja generacija i da ćemo mi videti kraj sveta ili promenu sveta ili neko novo vreme. Prosto ljudska priroda je ljudska priroda i možda se menja način života zahvaljujući raznim tehničkim pronalascima, zahvaljujući prosto napretku civilizacije, ali ljudske duše se ne menjaju. Ljudske duše su iste od biblijskih vremena do danas. I ništa novo nema pod suncem i ništa novo nismo još otkrili i videli što ne potpada pod neku tehničku sferu, ali u ovoj drugoj sferi od koje čovek zapravo živi – stalno se borimo sa istim demonima“, zaključio je Bećković.

O emisiji „Maša i ...“

„Maša i ...“je emisija portala Sputnjik Srbija u kojoj novinarka Maša Radoviću formi kratkog video-intervjua razgovara sa poznatim ličnostima iz sveta politike, kulture, sporta... Emituje se svake druge nedelje u 19.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala