- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Rusiji osmišljen sistem veštačke inteligencije koji može da raspozna teroriste među migrantima

© Sputnik / Alexander Galperin / Uđi u bazu fotografijaU Rusiji osmišljen sistem veštačke inteligencije koji može da raspozna teroriste među migrantima
U Rusiji osmišljen sistem veštačke inteligencije koji može da raspozna teroriste među migrantima - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2024
Pratite nas
U Rusiji je osmišljena veštačka neuronska mreža koja je u stanju da prepozna teroriste i prestupnike među radnim migrantima, rečeno je Sputnjiku u pres službi kompanije „Smart endžins“.
„Ruska kompanije je stvorila univerzalni sistem koji će pomagati u sprečavanju ilegalnih migracija, kao i terorističkih napada. Sistem zasnovan na veštačkoj inteligenciji automatski provera sva dokumenta državljana ZND, kao i fotografiju. Sistem radi bez prekograničnog prenosa podataka i može se uspostaviti na teritoriji Rusije i u inostranstvu“, navode u kompaniji.
Sistem odjednom rešava nekoliko zadatka: prepoznaje podatke iz svih dokumenata (pasoša, viza, ličnih karata, dozvole za rad, migracionih karti), proverava da li su dokumenta originalna na tri načina: optički, ultraljubičasti i infracrveni.
Takođe, veštačka inteligencija proverava i zaštitu dokumenata – zaštitna fluorescentna vlakna, papir, utvrđuje da li je bilo mehaničkih pokušaja da se preprave podaci, pečati.
Na kraju primenjuje se tehnologija nebiometričke provere lica, kada je za manje od sekunde moguće uporediti fotografiju i lice osobe.
„Veštačka neuronska mreža je u stanju da upoređuje lica i i ocenjuje koliko se podudaraju. To veoma podseća na tradicionalnu proveru uživo s tom razlikom što to radi mašina a ne čovek – za sekundu sistem može da proveri da dokument zaista pripada vlasniku“, objasnili su u kompaniji.
Robot  - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2024
RUSIJA
Putin: Ne verujem u smak sveta zbog razvoja veštačke inteligencije
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala