- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kolena su klecala, vazduh je nestajao – ali Novak je oborio dva rekorda /video/

© AFP 2023 / VALERY HACHENovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2024
Pratite nas
Pobedom u četvrtfinalu Monte Karla Novak Đoković dodao je na listu dokaza za titulu najboljeg tenisera svih vremena još dva rekorda. Aleks De Minor pružio je silovit otpor, ali to nije sprečilo srpskog asa da još jednom ispiše istoriju.
Novak Đoković postao je najstariji polufinalista u istoriji mastersa u Monte Karlu. Poslednji put kada je stigao do te faze turnira 2015. godine osvojio je i drugu titulu u Kneževini.
Dugo godina Monte Karlo nije bio turnira na kom je Novak uspevao da veže pobede, ali kada su očekivanja bila najmanja zbog lošeg početka sezone prvi reket sveta uspeo je sve da demantuje i uđe u borbu za finale.
Biće to Novakovo 77. masters polufinale što je još jedan rekord. Srpski as je sada igrač sa najviše odigranih polufinala na turnirima iz hiljadu serije.
Svi ovi podaci uobičajeni su za Novaka, ali ne treba na njih gledati kao na nešto nevažno jer je način na koji je on to postigao malo je reći impresivan.
Borba za dah kod Novaka je bila viđena gotovo posle svakog dužeg poena, Aleks De Minor želeo je da ga iscrpi do maksimuma. Bilo je i pada na šljaci koji je srećom bio bezbolan, ali svakako ne naivan. U jednom trenutku srpski as je spustio glavu, uhvatio se za kolena i delovao je kao da će se srušiti.
Nije se srušio, već je srušio protivnika, istog onog koji ga je počekom godine pobedio na Junajted kupu i koji je imao ružne komentare na njegov račun zbog odluke o vakcinaciji.
Najbolji kad je najteže.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala