- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Šargarepica“ se umorila – Cicipas čeka Noleta ili Ruda

© Marco AlpozziNovak Đoković - Janik Siner
Novak Đoković - Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2024
Pratite nas
U prvom polufinalu mastersa u Monte Karlu koplja su ukrstili Janik Siner i Stefanos Cicipas, a na kraju je slavio Grk sa 2:1 (6:4, 3:6, 6:4). Siner je imao velikih problema sa povredom i umorom koji su uticali na ishod. Cicipas će u finalu čekati boljeg iz duela Novaka Đokovića i Kaspera Ruda.
Iako je popularna Šargeripica (zbog boje kose) ušao u duel kao favorit, meč je počeo u neočekivanom smeru tako što je Stefanos Cicipas prvi stigao do seta. Odigrao je Grk odlično i pokazao da nije slučajno bio finalista Rolan Garosa.
Pokazalo se i da Sinerovi udarci nisu toliko silni na šljaci, ali je Italijan uspeo da odreaguje na pravi način posle izgubljenog seta i da dobije drugi. Samim tim stavio je Stefanosa pod pritisak.
Nije izdržao Cicipas na startu trećeg seta, Siner je došao do brejka, a onda je na tok meča značajno uticala činjenica da je tražio medicinski tajm-aut zbog bola u butnom mišiću.

Ispostavilo se da su obe noge mučile Sinera, a Cicipas je iskoristio zamor materijala kod protivnika i prošao u finale. Pamtiće se i kontroverzne odluke sudija, posebno jedna koja je mogla da odvede meč na potpuno drugu stranu.

Videćemo da li će igrati protiv Novaka Đokovića ili Kaspera Ruda. Ovom pobedom vratio se među 10 najboljih igrača na svetu.
Marijus Grigonis - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2024
SPORT
Ne stišava se bura zbog kritika kroz medije: „Nikada ne bih uradio isto“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala