- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bivši američki obaveštajac: Rusija može da uništi NATO snage u bilo kom trenutku

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaRuska vojska u zoni specijalne vojne operacije
Ruska vojska u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2024
Pratite nas
Rusija može da uništi vojsku NATO zemalja u bilo kom trenutku i to zbog njihove nesposobnosti da se ujedine, izjavio je bivši američki obaveštajac Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal „Džadžing fridom“.
Na pitanje o tome da li su Oružane snage Rusije superiorne u odnosu na vojni blok Zapada, ekspert je pozvao da se ne preuveličava značaj brojnosti njene armije i napomenuo da njihovi vojnici nisu pripremljeni i da nisu sposobni da se bore u dugotrajnim sukobima u Evropi.
„Ruska vojska je spremna da učestvuje u takvim sukobima. Moguće je da ima manji broj vojnika, ali su njihovo iskustvo i mogućnosti takve, da mogu da unište NATO snage u bilo kom trenutku kada stupe u sukob“, uveren je Riter.
Prema rečima analitičara, glavni porblem zapadnog bloka je to što više od 30 zemalja nije u stanju da se ujedini u jedinstvenu snagu u sukobima.
U poslednje vreme se na Zapadu sve češće čuju ideje o direktnom oružanom sukobu između NATO-a i Rusije. Kremlj je više puta rekao da Moskva nikome ne preti, ali da neće ignorisati akcije koje su potencijalno opasne po njene interese.
Pogledajte i:
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2024
RUSIJA
Bivši američki obaveštajac: Za Ukrajinu je sve gotovo, Rusija u potpunosti kontroliše nebo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala