- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak posle iscrpljujuće borbe ima jasnu poruku: Kada sam spreman – sve može da se pobedi

© AFP 2023 / VALERY HACHENovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2024
Pratite nas
Posle plasmana u polufinale Monte Karla, Novak Đoković istakao je ono što je i bilo viđeno, bilo mu je teško, ali na kraju ono što mu je najvažnije jeste da je izborio pobedu.
Posebno je tokom meča bilo upečatljivo da se Novak muči posle dugih razmena, držao se za noge, ali posle pobede veruje da će se oporaviti za naredni meč, a kada se oporavi kako kaže sve je moguće.
„Teško mi je da se oporavim nakon nekih dugih razmena, kompromitujem svoju igru. Pogotovo kada napravim brejk, tu se namučim i onda ispustim svoj servis.Nadam se da ću pre svega biti fizički spreman, znam da kada sam fizički spreman sve može da se postigne i svako može da se pobedi“, rekao je Novak u izjavi za „Sportklub“
U nekim trenucima Novak Đoković teško je dolazio do daha, u nekim trenucima Aleks De Minor delovao je kao zid koga je nemoguće probiti, ali na kraju uprkos svemu prvi reket sveta plasirao se u polufinale i to prvi put posle devet godina.
„Bilo je teško za obojicu. Iscrpljujuće, kao juče. Nisam se dobro osećao. On je jedan od najbržih igrača na turu, mnogo lopti vraća, ono što 95 odsto igrača ne vraća. Iznenadio me je i sa nekoliko pasing šotova naročito u drugom setu“, rekao je Novak na terenu posle meča.
Šest brejkova razmenili su srpski as i Australijanac u drugom setu.
„Rekao mi je na mreži 'baš je bilo ružno', složio sam se. U drugom setu nismo igrali na visokom nivou, pravili smo greške, mnogo brejkova je bilo, očekivano je za šljaku, ali ne ovako. Ipak, pobeda je pobeda“, istakao je Novak.
Prvi reket sveta dugo je čekao polufinale, poslednje je igrao 2015. godine kada je pobedio Rafaela Nadala.
„Srećan sam što sam u polufinalu, prošlo je dosta vremena, volim ovaj turnir, ovaj klub. Poslednjih osam, devet godina kada sam ispadao rano je bilo teško, ali tu smo, radujem se još jednom polufinalu“, zaključio je Novak Đoković posle pobede.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2024
SPORT
Novak u polufinalu Monte Karla posle devet godina – Australijanac namučio najboljeg na svetu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala