- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak saznao protivnika u polufinalu – favoriti opravdali uloge

© AFP 2023 / VALERY HACHEKasper Rud
Kasper Rud - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2024
Pratite nas
Protivnik Novaka Đokovića u polufinalu Monte Karla biće Kasper Rud koji je savladao Uga Umbera rezultatom 6:3, 4:6, 6:1. U prvom polufinalnom meču sastaju se Janik Siner koji je savladao Holgera Runea (6:3, 6;7, 6:3) i Stefanos Cicipas koji je eliminisao Karena Hačanova, ruskog tenisera (6:4, 6:2).
Kasper Rud opravdao je ulogu favorita i zakazao je susret sa Novakom Đokovićem. U prvom setu Ubmer je imao brejk loptu koja bi ga vratila u igru, ali nije je iskoristio i Norvežanin je bez većih problema poveo.
Ponela je publika Francuza u drugom setu, napravio je brejk više, spasao je brejk lopte i na kraju uvek meč u pravu dramu, bar je tako delovalo na kraju drugog seta.
Umber je potom potpuno stao u odlučujućem setu. Rud je ušao u siloviti ritam napravio je dva brejka i praktično već obezbedio pobedu.
U polufinalu čega ga umorni, ali gladan pobeda Novak koji je prethodno pobedio Aleksa De Minora. Srpski as i Norvežanin sastaju se šesti put, a prethodnih pet puta slavio je prvi reket sveta.
Nije bilo iznenađenja ni na meču Janika Sinera i Holgera Runea, Italijan je očekivano slavio, ali je ovaj meč doneo mnogo više uzbuđenja nego što se to očekivalo. Mladi Danac dobio je kaznu koju nije zaslužio, a italijanska publika je pala u trans.
Iako je Holger Rune bio prvi koji je stigao do brejka lopte, Janik Siner nije mu dozvolio da povede, dok je on u narednom gemu iskoristio tu priliku. Jedan brejk bio je dovoljan da osvoji i set.
Zakoračio je jednom nogom u polufinale Siner, ali Danac se nije predavao. Rizikovao je, pravio je daleko više neiznuđenih grešaka, ali rizik se isplatio jer je pružio znatno snažniji otpor drugom teniseru sveta.
Sve se zakuvalo u jedanaestom gemu drugog seta kada je sudija preterao i kaznio Runea jer je ka publiki gestikulirao da budu tiši. Posle rasprave sa sudijom i supervizorom italijanska publika je pala u trans, a Rune je imao zadatak da spasi tri vezane brejk lopte i to drugi put u setu.
Ne samo da je to učinio već je to uradio drugim servisom koji je bio toliko riskantan, ali i precizan i koji Siner nije uspevao da vrati.
Danac potom nije imao sreće ni u taj-brejku kada je Siner poslao lopticu u aut, a sudija je odlučio da je loptica dobra. To je umesto prednosti za Holgera donelo izjednačenje. Siner se potpuno probudio u tim trenucima, a opravdani nervozni Rune i dalje je žalio za propuštenom prilikom.
Činilo se da je sve gotovo, Italijan je stigao do dve meč lopte, a onda se neverovatni Rune sa devet života ne samo vratio u taj-brejk već i izjednačio u setovima.
U odlučujućem setu Rune se držao iste taktike koja je još uvek bila nedokučiva za Sinera sve do osmog gema, kada je italijanski teniser konačno sačekao da Holger malo popusti i tada je napravio brejk.
To je bio znak da je ovom duelu došao kraj jer Siner nije previše komplikovao svoj gem i plasirao se u polufinale. Protivnik će mu biti Stefanos Cicipas koji je savladao Karena Hačanova, ruskog tenisera.
Iako je priredio jedno od većih iznenađenja pobedivši Danila Medvedeva, Hačanov nije uspeo da nastavi u istom ritmu protiv Grka. Karen je uspeo da vrati prvi brejk, ali je Cicipas brzo napravo i drugi, posle čega je Rus imao jednu šansu, ali je nije iskoristio.
U drugom setu nervozni Hačanov igrao je neprepoznatljivo loše, pa mu je tako grčki teniser i suviše lako oduzeo dva servis gema.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2024
SPORT
Novak u polufinalu Monte Karla posle devet godina – Australijanac namučio najboljeg na svetu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala