- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj Estoniji: Proglašenje Moskovske patrijaršije terorističkom organizacijom nije najpametnije

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaKupola Verhospaskog sabora u Moskvi
Kupola Verhospaskog sabora u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2024
Pratite nas
Izjava ministra inostranih poslova Estonije Laurija Lanemetsa o proglašavanju Moskovske patrijaršije Ruske pravoslavne crkve „terorističkom organizacijom“ teško da spada u kategoriju pametnih, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Ne bismo želeli ništa da mislimo o ovakvim izjavama. U svakom slučaju, izjava ovog gospodina teško da se može uvrstiti u najpametnije izjave“, istakao je Peskov novinarima na pitanje šta Kremlj misli o nedavnoj izjavi estonskog ministra.
Portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova, komentarišući izjavu estonskog kolege, ocenila je da su u toj izjavi očigledni „svi znaci mentalne bolesti“.
„Svi znaci mentalne bolesti su evidentni. Ali, postoji i problem sa logikom: sa kim će onda, po njegovom mišljenju, papa komunicirati – sa teroristima?“, kazala je Zaharova.
Ranije je ministar inostranih poslova Estonije Laurija Lanemetsa izjavio da će predložiti estonskom parlamentu da proglasi Moskovsku patrijaršiju RPC „terorističkom organizacijom“, kako bi na kraju bila zabranjena njena aktivnost u zemlji.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala