- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dragan Čović pozvao političke partnere za zajedničko rešavanje problema u BiH

© AFP 2023 / JEWEL SAMADDragan Čović
Dragan Čović - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2024
Pratite nas
Predsednik HDZ BiH Dragan Čović poručio je danas da svi koji pokušavaju da zaustave pozitivne procese u BiH neće u tome uspeti i pozvao političke partnere na zajedničko rešavanje problema.
Čović je rekao da narednih sedam dana treba da iskoristi da se događaji koji su često izvor političke krize, kao što je bilo nametanje izmena Izbornog zakona BiH i sada previranja oko rezolucije o Srebrenici u UN, amortizuju na politički način koji će biti prihvatljiv za sve.
On je istakao da se svi problemi moraju rešavati mirnim putem, s ciljem nastavka pregovaračkog procesa sa EU.
"Siguran sam da imamo dovoljno odgovornosti da pratimo te procese na najprimereniji način, a svi koji se trude da uzburkaju političku scenu u BiH ne treba im previše napora, nije to teško uzburkati, naveo je Čović.
Novinarima u Grudama je rekao da mu je važno da šire okruženje BiH da "ne baci nikakav bezbednosni ili bilo kakav negativni uticaj na ovaj prostor" i da je uveren da se to neće desiti.
Čović je za iduću sedmcu najavio veliki broj sastanaka sa predsednicima država i vlada iz okruženja na marginama Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, prenosi Tanjug federalne medije.
"Siguran sam da ćemo na marginama Sajma otvoriti neke pregovaračke procese o samoj BiH, kako bi već na prvim sednicama Saveta ministara možda ponovo na dnevni red došla zakonska rešenja koja nismo završili - Predlog izmena Izbornog zakona BiH, Predlog zakona o sudu i druga pitanja, a kako bi opet poslali poruku prijateljima iz Brisela da se ovaj proces ne sme zaustaviti", naveo je Čović.
S obzirom na to da su evropski izbori u junu, Čović smatra da je važno iskoristiti idućih nekoliko meseci kako bi se sa zvaničnicima sa kojima su otvoreni procesi, napravili jasni planovi za ovu i sledeću godinu.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala