- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaporoška nuklearka: Opasnost od napada ukrajinskih dronova i dalje postoji

© Sputnik / Pavel Lisitsyn / Uđi u bazu fotografijaBlokovi Zaporoške nuklearne elektrane
Blokovi Zaporoške nuklearne elektrane  - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2024
Pratite nas
Opasnost od napada ukrajinskih dronova na Zaporošku nuklearnu elektranu i okolinu i dalje postoji, izjavila je za Sputnjik direktor za komunikacije u nuklearki Evgenija Jašina.
„Nažalost, opasnost od napada dronova i udara Oružanih snaga Ukrajine na Zaporošku nuklearnu elektranu, susednu teritoriju i grad-satelit Energodar i dalje postoji“, rekla je Jašina i istakla da ukrajinska strana ne smanjuje aktivnost upotrebe jurišnih dronova.
Ranije je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila da će predstavništva Rusije u Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju (IAEA) i UN tražiti adekvatan međunarodno-pravni odgovor na dešavanja oko Zaporoške nuklearne elektrane.
Podsećamo, 7. aprila pres-služba Zaporoške nuklearne elektrane saopštila je da je ukrajinska vojska izvela napad dronom na kupolu šestog energetskog bloka. Konstatovano je da nije bilo kritičnih oštećenja na elektrani.
Dva dana kasnije, 9. aprila, saopšteno je da je ukrajinski dron napao objekat Zaporoške nuklearke. Žrtava nije bilo. Međunarodna agencija za atomsku energiju je saopštila da se centar za obuku Zaporoške nuklearke, koji je napadnut, nalazi izvan prečnika platforme, oko pola kilometra od prvog reaktora, te da incident nije ugrozio nuklearnu bezbednost centrale. Svih šest reaktora je zaustavljeno tokom šroteklih 20 meseci.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala