- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Poplave u Rusiji: Nivo vode Urala u Orenburgu na istorijskom maksimumu /video/

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaPoplave u Orenburgu
Poplave u Orenburgu - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2024
Pratite nas
U Orenburškoj oblasti vlada napeta situacija zbog poplava koje su zadesile Rusiju. Nivo vode reke Ural u Orenburgu je na svom istorijskom maksimumu, saopštile su regionalne vlasti.
Kako je precizirano na Telegram kanalu Orenburške oblasti, nivo vode Urala u Orenburgu iznosi 1.060 centimetara, opasan nivo je premašen za 130 centimetara.
„U osam časova 11. aprila nivo vode reke Ural iznosi 1.060 cm, odnosno šest centimetara više u odnosu na pokazatelje u šest časova. Opasan nivo je premašen za 130 centimetara. Pozivamo vas da napustite zonu poplava”, navodi se u saopštenju.
S tim u vezi, regionalna vlada je navela da je iz poplavljenih područja Orenburške oblasti evakuisano 7.800 ljudi, uključujući 2.117 dece. U 40 centara za privremeni smeštaj dovedeno je 1.415 osoba, među kojima 256 dece.
Vlada Orenburške oblasti registrovala je u sredu uveče rekordan nivo vode reke Ural u Orenburgu. Kako je precizirano, do četvrtka u četiri časova ujutro po moskovskom vremenu nivo vode dostigao je 1054. centimetara.
Pročitajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala