- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Surova partija Jokića za prvo mesto i novi rekord – Vasa i Aleksej pobedili odličnog Bogdana

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2024
Pratite nas
Novu fantastičnu partiju odigrao je Nikola Jokić, srpski košarkaš, koji je poveo Denver Nagetse ka pobedi protiv Minesote rezultatom 116:107. U noći između srede i četvrtka sastali su se Atlanta i Šarlot, a u srpskom okršaju najviše se istakao Bogdan Bogdanović, mada su pobedu na kraju odneli Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski-
Važnu pobedu izborili su Dener Nagetsi protiv direktnog konkurnta za prvo mesto na tabeli Zapadne konferencije, a ponovo je u glavnoj ulozi bio Nikola Jokić koji je bio izuzetno raspoložen.
Za 38 minuta na parketu srpski as upisao je čak 41 poen, a tome je dodao još i 11 skokova i sedam asistencija, dok je imao i tri izgubljene lopte.
Odličan je Jokić bio pri šutu za dva poena 14/18, dok je za tri imao sto odsto uspešnosti 2/2. Sa linije penala pogodio je 7/12 puta.
Maestralni Nikola oborio je i rekord Vilta Čemberlejna i postao je drugi najbolji centar u istoriji NBA po broju asistencija. Srpski as ima 4.644 asistencija, dok je na prvom mestu sa 5.660 asistencija Karim Abdul-Džabar.
Nije za Nagetse svge išlo tako lako, Minesota je prva povela i čuvala je prednost većim delom prvog poluvremena, a onda su upravo poeni srpskog asa u trećoj deonici doneli preokret.
Od tog momenta Denver više nije ispuštao vođstvo, a u tome su Jokiću pomogli Džamal Marej sa 20 poena, četiri skoka i šest asistencija, kao i Majkl Porter sa učinkom od 18 poena, osam skokova i dve asistencije.
U srpskoj okršaju Atlante i Šarlota najviše se istakao Bogdan Bogdanović, kapiten reprezentacije Srbije, koji je ujedno i bio najbolji pojedinac u svom timu sa 19 poena, jednim skokom i osam asistencija.
Bogdan je samo jednom šutnuo za dva poena i pogodio, dok je iz deset pokušaja ubacio pet trojki. Uprkos tome pobedu je odneo Šarlot rezultatom 115:114 , a Aleksej Pokuševski imao je ulogu u toj pobedi sa deset poena, šest skokova i jednom asistencijom. Vasilije Micić imao je nešto slabije veče i upisao je dva poena, dva skoka i pet asistencija.
Atlanta je u ovom meču imala prednost u samoj završnici posle serije 6:0, ali je na četiri sekunde do kraja za konačni preokret pogodio Majls Bridžs.
Na terenu je bio i mladi Nikola Jović koji je meč Majamija protiv Dalasa počeo kao starter, a za 24 minuta upisao je šest poena, pet skokova i četiri asistencije. Maveriksi su predvođeni Lukom Dončićem slavili rezultatom 11:92. Slovenački košarkaš upisao je 29 poena, devet skokova i devet asistencija.
NBA rezultati:
Klivlend – Memfis 110:98
Atlanta – Šarlot 114:115
Bruklin – Toronto 106:102
Majami – Dalas 92:111
Milvoki – Orlando 117:99
Oklahoma – San Antonio 127:89
Denver – Minesota 116:107
Klipersi – Finiks 108:124
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2024
SPORT
Vapaj iz Kragujevca: „Ne samo da sam tužan – očajan sam!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala