- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Francuski pukovnik: Tenzije u BiH izazvane greškom EU i NATO

© Sputnik / Lola ĐorđevićŽak Ogar
Žak Ogar - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2024
Pratite nas
Francuski pukovnik Žak Ogar rekao je da postoje tenzije u BiH i da su izazvane greškom EU i NATO.
„Nadam se da će trenutna geopolitička dešavanja i promene koje su aktuelne, pomoći da se krećemo u pravcu stabilnosti, međusobnog poštovanja nezavisnosti“, poručio je Ogar nakon susreta sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.
Ogar je izrazio zadovoljstvo zbog posete predsednika Srpske.
„Veoma smo zadovoljni i srećni što smo uspeli da se okupimo oko predsednika Republike Srpske Milorada Dodika koji je bio u poseti Francuskoj“, rekao je on.
Naveo je da se na sastanku okupilo oko 40 ličnosti iz raznih miljea, a prisutni su bili politički zvaničnici, predstavnici medija, kompanija...

„Drago nam što smo imali priliku da razmenjujemo mišljenja sa predsednikom Dodikom, ministrom za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željkom Budimirom i ambasadorom Bojanom Kondić Panić. Veoma je bitno da Francuska bude upućena u situaciju u Republici Srpskoj i mislim da tome puno može da doprinese razvijanje odnosa između predstavnika Srpske i sagovornika koje imaju na raspolaganju ovde u Francuskoj“, istakao je Ogar.

On je rekao da mu je čast bila da ugosti predsednika Dodika i ministra Budimira i da nastave razvoj odnosa i da ti odnosi budu još intenzivniji, prenela je RTRS.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala