- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Iznenađenje u ruskom derbiju – Novaku neće biti lako ako pobedi

© AFP 2023 / VALERY HACHEAleks De Minor
Aleks De Minor - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2024
Pratite nas
Pobednik meča Novak Đoković/Lorenco Museti u četvrtfinalu Monte Karla igraće protiv Aleksa De Minora koji je slavio u australijskom derbiju protiv Alekseja Popirina rezultatom 6:3, 6:4. U osmini finala dogodilo se i iznenađenje u ruskom derbiju jer je Karen Hačanov eliminisao favorizovanog Danila Medvedeva - 6:3, 7:5.
Aleks De Minor od početka sezone igra najbolji tenis u karijeri pa je tako opravdao ulogu favorita u meču protiv Alekseja Popirina koji je prethodno eliminisao ruskog tenisera Andreja Rubljova.
Sa dva brejka Aleks je rutinski poveo posle prvog seta, dok je u drugom Popirin pružio nešto bolji otpor. Uzvratio mu je brejk, ali De Minor mu još jednom oduzima servis gem i plasira se u prvo četvrtfinale Monte Karla.
Ukoliko Novak pobedi Musetija čeka ga još jedan težak izazov jer Australijanac zaista igra dobro, što mu je i dokazao kada ga je početkom godine pobedio na Junajted kupu.
Veliko iznenađenje u Monte Karlu dogodilo se u ruskom derbiju u kom je Karen Hačanov savladao Danila Medvedeva u dva seta rezultatom 6:3, 7:5.
Veliku borbu od samog starta vodili su Danil Medvedev i Karen Hačanov, ali je delovalo da se četvrti teniser sveta više borio sam sa sobom odnosno sa svojim servisom.
Dva brejka napravio je Danil, oba je vratio Hačanov kome je to dalo samopouzdanje pa je tako i treći put oduzeo servis gem sunarodniku posle čega je poveo sa 1:0 u setovima.
Drugi set bio je napetiji, Danil je konačno uspeo makar malo da stabilizuje servis što mu je pomoglo da sačuva gemove. U desetom gemu Medvedev je imao veliku šansu da se vrati u meč, ali nije uspeo da iskoristi set loptu na Karenov servis. Skupo je to koštalo četvrtog tenisera sveta jer ga je Hačanov kaznio brejkom u sledećem, da bi usledio rutinski servis gem za 17. tenisera današnjice.
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2024
SPORT
Misterija zvana Rafael Nadal
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala