- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Serija „Sablja“ u Kanu osvojila nagradu za najbolju glumačku interpretaciju

© Foto : Sputnjiku ustupio Goran StankovićEkipa serije "Sablja" u Kanu
Ekipa serije Sablja u Kanu - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2024
Pratite nas
Ekipa serije "Sablja" o ubistvu premijera Zorana Đinđića osvojila je večeras specijalnu nagradu za najbolju glumačku interpretaciju na Kanskom festivalu.
Glumci Milica Gojković i Lazar Tasić su, u ime ekipe, zahvalili žiriju, istakavši da su počastvovani dodeljenom nagradom.
"Moramo da zahvalimo našoj producentkinji Snežani (Van Hauvelingen) koja uvek podržava mlade glumce i svima pruža podršku. Zahvalni smo i Goranu (Stankoviću) i Vladimiru (Tagiću) koji nas nisu pritiskali što nam je omogućilo da pogrešimo i da ne budemo savršeni. Taj osećaj je za nas bio oslobađajući", poručila je Gojković.
Tasić je rekao da nije mogao ni da zamisli da će dobiti nagradu, s obzirom na to da mu je ovo, kako je naveo, prva glavna uloga i prvi festival u životu.
Prve dve epizode serije "Sablja" prikazane su ranije ove nedelje u dvorani "Limijer", čime je ta serija postala prvi televizijski projekat iz Srbije premijerno prikazan na Kanskom festivalu.
Politički triler o atentatu na premijera Srbije Zorana Đinđića će, nakon predstavljanja na još nekoliko festivala biti prikazan na RTS-u na jesen.
Ekipa serije Sablja u Kanu - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2024
KULTURA
Reditelj „Sablje“: Od Kana je važnije da priču o ubistvu premijera podelimo sa – srpskom publikom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala