- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Sejanje haosa i ekspanzija: Zaharova objasnila cilj NATO vojnih vežbi u Aziji

CC0 / U.S. Navy / Američki destantni brod "Fort Mekhenri"
Američki destantni brod Fort Mekhenri  - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2024
Pratite nas
Cilj potencijalnih zajedničkih vežbi SAD sa Japanom, Australijom i Filipinima je širenje NATO-a u druge regione sveta i nipošto ne može da doprinese jačanju bezbednosti u regionu, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Cilj je upravo onaj o kojem smo govorili – ekspanzija NATO-a, pritom i u druge regione sveta… Svi shvataju da, nažalost, takva ekspanzija Zapadnjaka nije usmerena ni na kakve ideje, korake ili aktivnosti koje bi imale za cilj očuvanje ili jačanje bezbednosti, kao i rešavanje postojećih problema“, rekla je Zaharova tokom brifinga.
S tim u vezi, ona je ocenila da je politika Zapada usmerena na podsticanje postojećih nesuglasica i korišćenje konfliktnih situacija za stvaranje haosa.
Ranije su japanski mediji pisali da bi japanska vojska mogla da učestvuje u vojnim vežbama Sjedinjenih Američkih Država i Filipina – „Balikatan“. Prema pisanju lista, jačanje saradnje tih zemalja doprinelo bi obuzdavanju Kine u Istočnom kineskom moru i oko Tajvana. Bezbednosna pitanja biće važna tema sastanka na nivou lidera Japana i SAD, koji će biti održan sledeće nedelje u Vašingtonu.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Vežba NATO-a Nordijski odgovor 2024 - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2024
VOJSKA I NAORUŽANJE
NATO uvežbava lov na neprijateljske podmornice u severnim regionima Evrope
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala