Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Portparol EU: Odluka o novom posredniku u dijalogu Beograda i Prištine na leto

© Sputnik / Lola ĐorđevićSpecijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2024
Pratite nas
Evropska unija nije potvrdila da li će bivši predsednik Slovenije Borut Pahor naslediti Miroslava Lajčaka na mestu specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, ali je portparol EU kazao da čekaju leto da bi se pričalo o ovoj temi, kada će o tome glasati zemlje članice, prenosi Reporteri.
„Zapravo, trenutno je angažovan specijalni predstavnik, a on je Miroslav Lajčak. Njegov sadašnji mandat još traje i očekuje se da će ga države članice promeniti na leto. Sada ne želimo da se petljamo u spekulacije o tome šta bi moglo da se desi“, rekao je portparol EU, preneo je „Kosovo onlajn“.
Slovenački list „Delo“ preneo je da se bivši predsednik Slovenije Borut Pahor sprema da stupi na poziciju specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, nakon što Miroslav Lajčak okonča mandat na toj funkciji u septembru.
„Delo“ napominje da za poziciju specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine, Pahor mora da podnese ličnu prijavu Evropskoj službi za spoljne poslove, što kako se dodaje, još nije učinio.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala