- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Poplavljeni Orenburg: Nivo vode reke Ural za dan porastao 81 centimetar

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaPoplava u Orenburgu
Poplava u Orenburgu - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2024
Pratite nas
U protekla 24 sata nivo vode reke Ural u Orenburgu porastao je 81 centimetar i sada iznosi 978 centimetara, saopštio je kabinet gradonačelnika.
„Prema podacima orenburškog hidrometeorološkog centra, u osam časova (šest časova po moskovskom vremenu) nivo vode 10. aprila dostiže 978 centimetara“, navodi se u saopštenju objavljenom na Telegram kanalu.
Nivo vode je 9. aprila uveče, prema podacima kabineta gradonačelnika, prešao opasan nivo od 930 centimetara i nastavlja da raste. Po prognozama stručnjaka, danas će se povećati za još 30 do 70 centimetara.
Što se tiče reke Ural u oblasti Orska, pres-služba vlade Orenburške oblasti navodi da je u protekla 24 časa vodostaj opao za 24 centimetra i da iznosi 904 centimetra.
S druge strane, nivo reke Sakmare kod Tatarske Kargale se u protekla 24 sata povećao za osam centimetara i trenutno iznosi 813 centimetara, a opasnim nivom se smatra 870 centimetara. Vlasti su apelovale na stanovnike Orenburga, koji su se našli u zoni poplava, na hitnu evakuaciju.
Podsetimo, u poplavama koje su u petak zahvatile teritoriju Orska, nakon pucanja brane koja je štitila grad od reke Ural, tri osobe su poginule. U Orenburškoj oblasti uvedeno je vanredno stanje.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Poplave u Orenburgu - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2024
RUSIJA
Nivo Urala kod Orenburga prešao kritični nivo – stanovnici pozvani da se evakuišu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala