- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Poplave u Rusiji i Kazashtanu: Izlila se reka Ural, kritično u Orenburškoj oblasti

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Uđi u bazu fotografijaPoplave u Orenburgu
Poplave u Orenburgu - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2024
Pratite nas
Velike poplave zahvatile su gradove i naselja širom Rusije i Kazahstana, nakon što reka Ural, treća po dužini reka u Evropi, izlila iz svog korita.
Poplavljeni su i delovi ruskog grada Orenburga [to je dovelo do evakuacije oko 110.000 ljudi.
Prethodno je grad Orsk takođe bio pogođen poplavom, a prema rečima gradonačelnika Orenburga Sergeja Salmina, od 12 časova po lokalnom vremenu, nivo vode u reci Ural bio je na nivou od 996 centimetara, dok se kritičnim smatra nivo od 930.
„Sada Orenburg prima isti talas koji je nedavno preplavio Orsk, ali zbog geografskih karakteristika, zbog položaja nizina, visina, vodenih površina u blizini Orenburga, ovo neće biti tako katastrofalna poplava, ali će biti veoma ozbiljno“, upozorio je.
Istovremeno, rukovodstvo ruske rafinerije nafte Orsk saopštilo je da je ugroženo snabdevanje gorivom, nakon što je bilo prinuđeno da prekine proizvodnju zbog velikih poplava. U toj fabrici proglašeno je stanje „više sile“.
Rusko Ministarstvo energetike saopštilo je da događaji oko Urala neće ostaviti veće posledice po tržište, s obzirom na to da je većina rafinerijskih jedinica u Orsku već bila zatvorena pre poplava radi planiranog održavanja.
Ministarstvo je dodalo da će biti pogođeno samo 0,1 odsto planirane aprilske proizvodnje motornog goriva u Rusiji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala