- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zašto je Novak odabrao Zimonjića?

© AP Photo / Bernat ArmangueNovak Đoković i Nenad Zimonjić
Novak Đoković i Nenad Zimonjić - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2024
Pratite nas
Kada je prekinuo saradnju sa Goranom Ivaniševićem, Novak Đoković počeo je da trenira sa Nenadom Zimonjićem u Beogradu. Posle priprema u prestoici prvi reket sveta i nekada najbolji dubl teniser na svetu nastavili su da se spremaju u Monte Karlu, a Zimonjić je sedeo u boksu na Novakovom prvom meču što ukazuje na to da bi saradnja mogla da bude potvrđena.
U prvi mah prisustvo Nenada Zimonjića na treninzima Novaka Đokovića bilo je iznenađenje, međutim prvi reket sveta nikada ništa ne radi nepromišljeno pa je tako i ovoga puta bio obazriv.
Nije išlo Novaku od početka godine, ali je na prvom meču protiv Romana Safijulina, ruskog tenisera, u Monte Karlu pokazao da se probudio, da igra tenis iz najboljih dana i da je ponovo strah i trepet za protivnike.
Za to velike zasluge idu i Zimonjiću koji je za kratko vreme probudio „uspavanu zver“ i koji je čini se tokom meča sa Safijulinom znao najboljem teniseru sveta da uputi dobre savete.
„Brže iz nogu Nole“, rekao je bivši broj jedan u dublu Novaku pred servis koji je potom bio fantastičan.
Osim što ima razloga da veruje u Zimonjićeve alate, Novak je proslavljenog dublaša u tim doveo i iz verovatno još jednog razloga.
Zimonjić je u karijeri osvojio 54 titule, od toga 16 na šljaci, a čak pet u Monte Karlu koji je njegov najuspešniji masters turnir u karijeri.
Sa druge strane masters u Kneževini je Novaku najneuspešniji u karijeri. Srpski as jeste osvojio dve titule, ali kada se pogleda skor na svim drugim turnirima iz serije hiljadu bio je daleko bolji.
Možda Novak nije znao tačan broj Zimonjićevih titula u Monte Karlu, ali nema sumnje da je bio upućen u to da je to turnir koji on vrlo dobor poznaje u smislu uslova i podloge.
Očigledno je, barem za sada, da se Novak dobrom čoveku obratio za pomoć, a rezultati u nastavku turnira će verovatno i dati odgovor na pitanje da li Zimonjić ostaje u Novakovom timu.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2024
SPORT
Novak preslišao Rusa, pa pričao o rekordima: „Nisam ni sanjao...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala