- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Moskva: Zapadu nije potrebna nikakva pravda u Ukrajini

© Sputnik / Natalia SeliverstovaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2024
Pratite nas
Odsustvo zahteva da Kijev prestane sa granatiranjem i napadima na Zaporošku nuklearnu elektranu pokazuje da zapadnim zemljama nije potrebna pravda u Ukrajini, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„U Haškoj deklaraciji od 2. aprila ove godine, iz nekog razloga, nema zahteva Kijevu da odmah prekine granatiranje stambenih naselja Donjecka, Belgoroda, Kurska, Voronježa i drugih naših gradova... Tamo nema ništa ni o Zaporoškoj elektrani. Tamo nema ništa o krvavim terorističkim napadima i ubistvima na ruskoj teritoriji. To pokazuje da Zapadu nije potrebna nikakva pravda u Ukrajini“, istakla je Zaharova na redovnoj konferenciji za medije.
Ona je primetila da se zapadne zemlje, naprotiv, bore protiv pokušaja da se ova pravda vrati.
„Upravo na to su usmerena propagandni akti poput pomenute deklaracije. Ali to nije propaganda, to je propaganda laži“, rekla je Zaharova.
Diplomata je napomenula i da je Rusija pokrenula pitanje napada kijevskog režima na nuklearnu elektranu i u Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju (IAEA) i u Savetu bezbednosti UN.

„Rusija je pozvala rukovodstvo agencije da dâ direktnu ocenu zločina Ukrajine, bez ikakvih trikova, prećutkivanja ili insinuacija“, dodala je ona.

Zaharova je istakla i da Zapad ćuti o tome šta se dešava.
„Istovremeno, naravno, svesni smo da su zapadnjaci krenuli putem ćutanja. Oni bukvalno blokiraju pojavljivanje vesti o ovoj temi u svojim mejnstrim propagandnim medijima. Čujemo čak i direktno odobravanje zločina kijevskog režima, uključujući i one počinjene u vezi sa nuklearnim postrojenjima: kijevskom režimu uglavnom je sve dozvoljeno, pa i ovde ne može biti izuzetaka, kako smatraju na Zapadu“, zaključila je ona.
Ranije je u Hagu održana konferencija „Vraćanje pravde za Ukrajinu“ koju je organizovala Holandija zajedno sa Evropskom komisijom i Ukrajinom.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala