Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučević: Heroji sa Košara bili i ostali neprobojni bedem naše slobode

© Sputnik / Lola ĐorđevićSpomenik junacima sa Košara
Spomenik junacima sa Košara - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2024
Pratite nas
Branioci sa Košara bili su i ostali neprobojni bedem naše slobode, poručio je potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević povodom 25 godina od početka bitke za Košare.
Vučević je rekao da su se junaci sa Košara „uzneli u besmrtni stroj predaka“ i zadužili nas da pamtimo njihovu žrtvu.
„Neka je slava besmrtnim herojima Srbije! Neka je slava vama, koji ste bili i ostali neprobojni bedem naše slobode! Tamo, na Prokletijama, na krovu Srbije, uzneli ste se u besmrtni stroj predaka naših i zadužili ste nas da pamtimo vašu žrtvu. Srbijo, pamti, poštuj i slavi besmrtne vitezove svoje slobode — junake bitke na Košarama!“, napisao je Vučević na društvenim mrežama.

„Naša sveta dužnost da nikad ne zaboravimo heroje sa Košara“

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je da je bitka na Košarama jedna od najtežih bitaka za srpski narod i da je naša sveta dužnost da nikad ne zaboravimo heroje koji su položili živote za odbranu otadžbine i Kosova i Metohije.
On je rekao da su branioci heroji „položili ono najvrednije, svoje živote i svoju mladost za odbranu otadžbine, za odbranu Kosova i Metohije“.
„I posle 25 godina od njihovog mučeničkog stradanja, njihovi mladi životi svetle istim neugaslim sjajem. Naša je sveta dužnost da ih nikad ne zaboravimo, a tek zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću negujemo kulturu sećanja na sve naše stradalnike“, napisao je Petković na društvenim mrežama.
On je dodao da su Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Komisija za nestala lica Vlade Republike Srbije nebrojeno puta tražili da Priština omogući potpunu pretragu za nestalim i stradalim Srbima na toj karauli, ali da neodgovorna vlast u Prištini to do danas nije dozvolila.
„Nastavićemo da se borimo za istinu o svim našim stradalnicima i nećemo nikada odustati!“, istakao je Petković.
Obeležavanje godišnjice početka bitke na Košarama - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2024
SRBIJA
Pre 25 godina počela je herojska bitka na Košarama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala