- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sarina dva remek-dela i kolo za let Srbije na Evropsko prvenstvo – pobeda i seniorki /video/

© Foto : FSSSrbija Belgija
Srbija Belgija  - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2024
Pratite nas
Omladinska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo, posle pobede nad favorizovanom Belgijom - 2:0 (1:0). Oba gola, i to kakva, postigla je Sara Stokić! Po jedan u oba poluvremena za radost Srbije, a sve je proslavljeno kolom na sredini terena Posle toga, uspešna je bila i ženska „A“ selekcija, pobedivši Izrael - 4:2 u Đeru.
Biti il'ne biti za omladinsku selekciju Srbije u dvoboju sa fudbalskom velesilom, kada je ženski fudbal u pitanju – Belgijom. Nisu se uplašile izabranice selektorke Lidije Stojkanović, već su na teren izašle samo sa jednim ciljem – da pobede!
U ranoj fazi meča, već u trećem minutu, Sara Stokić je u stilu najvećih majstora zakucala loptu pod prečku, da bi ona završila u mreži Belgije.
Sa tim rezultatom se i otišlo na 15-minutnu pauzu, da bi igračica Milana stavila tačku na „i“ novim evrogolom.
Ovoga puta sa pola terena i to nakon što se oslobodila efektnim driblingom na sredini terena direktne protivnice, usledio je savršeno odmeren i precizan šut i lopta je preletela reprezentativku Belgije koja je bila zadužena za čuvanje gola.
Pobeda sa potpisom Sare Stojkić rezultatom 2:0 trasirala je omladinskoj reprezentaciji Srbije, igračice uzrasta do 19 godina, direktan plasman na Evropsko prvenstvo koje će od 14. do 27. jula biti održano u Litvaniji.
Duplo slavlje Srbije u utorak, 9. aprila zaokružile su seniorke Srbije, koje su u meču drugog kola kvalifikcija za Evropskog prvenstvo 2025. godine u Švajcarskoj, bile na visini zadatka u Đeru protiv Izraela.
Čak četiri gola postigle su Orlice, a primile dva, te posle dva kola imaju četiri boda u Grupi 2 Divizije B.
Strelci za Srbiju bili su Jovana Damnjanović dva puta, Tijana Filipović i Anastasija Ćirić, koja je postavila konačan rezultat 4:2.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2024
SPORT
UEFA sve bliža odluci da usliši Piksijeve želje: „Mislim da će moj predlog proći“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala