- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Si poručio: Podržavamo Rusiju u borbi protiv terorizma

© Foto : Yao DaweiKineski predsednik Si Đinping na kongresu KPK
Kineski predsednik Si Đinping na kongresu KPK - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2024
Pratite nas
Kina podržava Rusiju u borbi protiv terorizma i odbrani bezbednosti i stabilnosti društva, izjavio je kineski predsednik Si Đinping tokom sastanka sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom u Pekingu.
„Peking podržava ruski narod u izboru razvojnog puta, koji odgovara nacionalnoj realnosti zemlje, a takođe podržava Rusiju u borbi protiv terorizma i zaštiti socijalne bezbednosti i stabilnosti“, prenosi Sijevu izjavu Centralna televizija Kine.
Pored toga, Si je istakao da kineske vlasti pridaju veliki značaj razvoju kinesko-ruskih odnosa i spremne su na blisku uzajamnu saradnju.
„Spremni smo da blisko sarađujemo sa Rusijom na bilateralnoj osnovi, kao i da jačamo stratešku saradnju u okviru multilateralnih organizacija, kao što su BRIKS i Šangajska organizacija za saradnju (ŠOS)“, kazao je Si.
On je takođe ocenio da je Kina spremna da zajedno sa Rusijom pokaže veću odgovornost i ujedini zemlje Globalnog juga, oslanjajući se na duh jednakosti, otvorenosti, transparentnosti i inkluzivnosti, kao i da doprinese promeni sistema globalnog upravljanja.
Prethodno, Lavrov je na sastanku sa Sijem izjavio da će Moskva i Peking nastaviti da realizuju nove strateške zadatke koje su postavili lideri dve zemlje.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala