- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin o „Iskanderima“ i „Pancirima“: To su moćni sistemi

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaSistem "Iskander" u akciji u Ukrajini
Sistem Iskander u akciji u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2024
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je 15. godišnjicu holdingu „Visoko precizni sistemi“, proizvođaču sistema „Iskander-M“ i „Pancir“, istakavši da njihovi raketni sistemi i borbena vozila dostojanstveno pomažu da se izvrše zadaci tokom specijalne operacije.

„Važno je to što sadašnji kolektiv holdinga pažljivo čuva i razvija izuzetne tradicije svojih prethodnika, aktivno uvodi najnovije tehnologije i napredna rešenja. Savremeni, moćni raketni sistemi, borbena vozila pešadije i desanta, koje ste napravili, pomažu našim herojima da dostojanstveno izvršavaju postavljene zadatke tokom specijalne vojne operacije“, navodi se u čestitki Putina, prenosi Kremlj.

Predsednik je istakao da kolektiv i veterani holdinga mogu da se ponose istorijom preduzeća, koja su deo holdinga „Visoko precizni sistemi“, i generacijama talentovanih radnika koji su dali doprinos jačanju industrijskog i odbrambenog potencijala Rusije.
Putin je podsetio da su tokom Drugog svetskog rata radnici preduzeća uspeli brzo da pokrenu proizvodnju širokog spektra opreme i delova za vojnu tehniku i tenkove T-34.
Sistem Iskander u akciji u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2023
RUSIJA
Ruska vojna industrija radi 24 časa: Proizvodnja povećana i deset puta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala