- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Prvi čovek FSB: Ukrajina koristi članove međunarodnog terorističkog podzemlja za zločine u Rusiji

© Sputnik / Dmitriй MakeevFSB, Rusija, zastava
FSB, Rusija, zastava - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2024
Pratite nas
Ukrajina izvršava varvarske zločine u Rusiji uz učešće članova međunarodnog terorističkog podzemlja, o čemu svedoči i teroristički akt u „Krokus siti holu“, izjavio je direktor Federalne službe bezbednosti i predsednik Nacionalnog antiterorističkog komiteta (NAK) Aleksandar Bortnjikov.
„Ukrajinski neonacisti i njihovi zapadni pokrovitelji organizuju izvršenje najvarvarskijih zločina na teritoriji naše zemlje. Istovremeno, u svojstvu izvršilaca zločina angažuju i članove međunarodnog terorističkog podzemlja. Dokaz su i nedavni tragični događaji u Krasnogorsku i mnogobrojne civilne žrtve“, istakao je Bortnjikov nakon sednice NAK.
U saopštenju NAK, na kraju sednice Komiteta takođe je istaknuto da organi vlasti i bezbednosne strukture preduzimaju mere za jačanje bezbednosti objekata, uključenih u podršku Specijalne vojne operacije i snabdevanje novih ruskih regiona.
„Kao rezultat blagovremenih akcija, od početka godine sprečeno je 27 terorističkih objekata na ovim objektima“, naglašava se u saopštenju NAK.

Napad na „Krokus siti hol“

Prema poslednjim informacijama, broj poginulih u terorističkom napadu u „Krokus siti holu“ poginule 144 osobe, od čega šestoro dece, a povređena je 551 osoba. Osmoro dece u napadu je izgubilo oba roditelja, a starateljstvo nad njima preuzimaju rođaci.
Četvorica terorista, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu.
Iz njihovih izjava proizlazi da je napad izveden za novac, ali jasnu sliku o tome koji su bili njihovi motivi za napad i ko su nalogodavci jednog od najkrvavijih terorističkih napada u istoriji Rusije za sada nije moguće složiti.
Moskovski sud odredio im je pritvor do 22. maja. Optuženi su za terorizam i priznali su krivicu, a za to delo preti im doživotna robija.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala