Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Potraga za telom Danke Ilić: Osumnjičeni za ubistvo devojčice ne otkrivaju lokaciju

© Tanjug / VLADIMIR ŠPORČIĆPotraga za nestalom devojčicom u okolini Bora
Potraga za nestalom devojčicom u okolini Bora - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2024
Pratite nas
Na terenu u Borskom okrugu, i danas, šesti dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, nastavlja se potraga za telom devojčice. Osumnjičeni za ubistvo i dalje ne otkrivaju lokaciju na kojoj se nalazi telo.
Policija se uputila na Novo groblje u selu Zlot gde će se vršiti otkopavanje različitih delova te teritorije u potrazi za telom dvogodišnje devojčice, javljaju mediji
Pretražuje se i drugi deo Lazarevog kanjona, nakon što je policija, zajedno sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja, pretražila prvih 3,5 kilometara. Pretražena je i jama iznad kanjona, doboka 70 metara.
Za pretragu se koristi specijalistička spasilačka oprema.
Dronom sa termovizijskim kamerama i mogućnošću za 3D mapiranje pregledana je cela zona kanjona i tom prilikom ništa nije uočeno.
Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta na porodičnom imanju.
Nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora, osumnjičena za ubistvo, i oni su sprovedeni u Više javno tužilaštvo u Zaječaru na saslušanje.
Reč je o radnicima "Vodovoda", kojima je određen pritvor do 30 dana. Na teret im se stavlja krivično delo – teško ubistvo u saizvršilaštvu.
Tužilaštvo je saopštilo da je D. D. priznao zločin, dok se J. S. branio ćutanjem. Uhapšeni su otac i brat jednog od osumnjičenih zbog sumnje da su pomogli da se telo premesti na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog za ubistvo D. D. preminuo je u Policijskoj upravi u Boru.
U međuvremenu, direktor JP "Vodovod" u Boru podneo je ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga.
Potraga za nestalom devojčicom u okolini Bora - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2024
SRBIJA
Direktor borskog „Vodovoda“ podneo ostavku, osumnjičeni za ubistvo Danke radnici tog preduzeća
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala