- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zašto Zapadu smeta Rusija

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaSekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2024
Pratite nas
Zapadne zemlje ne žele da vide Rusiju jaku i samostalnu i zato svim snagama pokušavaju da joj nanesu strateški poraz, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev na sednici naučnog saveta pri SB.
Prema njegovim rečima, pred Rusijom je sada mnogo izazova, koji često potiču direktno od njenih geopolitičkih protivnika.
Patrušev je takođe naglasio da su Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici odlučno odbili da priznaju fundamentalne interese Rusije u sferi nacionalne bezbednosti.
On je naglasio da Sjedinjene Američke Države, boreći se za globalno liderstvo, glavnim protivnikom smatraju Moskvu, trudeći se da unište njenu multinacionalnu kulturu i tradicionalne vrednosti.
„Zbog toga sada čine sve da našoj zemlji nanesu strateški poraz, kako na bojnom polju, tako i u drugim oblastima“, rekao je Patrušev.
On je objavio da je Naučni odbor pri Ruskoj Federaciji pripremio preporuke o tome kako da se suprotstavi vojnim pretnjama koje potiču od perspektivnog naoružanja NATO zemalja.
Pored toga, Patrušev je ocenio da je Ukrajina najupečatljiviji primer civilizacione degradacije.

„Aktivno promovisanje u medijskoj sferi stereotipa, modela ponašanja, ideologija, pogleda na svet savremenog Zapada dovodi do erozije tradicionalnih oblika društvenog i duhovnog života, gubitka identiteta i nacionalne svesti karakterističnih za pojedine države i narode“, rekao je sekretar SB Rusije.

Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala