- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novaka očekuju u „večnom gradu“

© AP Photo / Mark J. TerrillNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2024
Pratite nas
Na listi učesnika za masters u Rimu našlo se i ime Novaka Đokovića, najboljeg tenisera sveta, koji bi upravo to zvanje mogao da izgubi u „večnom gradu“ u zavisnosti od rezultata koje ostvari Janik Siner, italijanski teniser.
Novak Đoković posle Monte Karla potencijalno bi mogao da igra u Rimu, ali lista učesnika nije konačna i teniseri mogu da odustanu od učešća.
Na toj listi među prijavljenima je i Rafael Nadal, španski teniser, za koga je upitno da li će se oporaviti s obzirom na to da je trebalo da igra i u Monte Karlu pa je odustao.
Srpski as u „večnom gradu“ ima šest titula, dok je rekorder Nadal sa deset trofeja. Ove godine i Novaka i Rafu u drugi plan bi mogli da bace Karlos Alkaras i Janik Siner koji su takođe na listi učesnika.
Italijan bi u Monte Karlu mogao da smanji zaostatak za Novakom na ATP listi, što znači da bi u Rimu mogao i da ga prestigne, ako dođe do toga da Novak odluči da ne igra u italijasnkoj prestonici.
Na mastersu u Rimu očekuju se i: Danil Medvedev, Andrej Rubljov, Saša Zverev,Holger Rune, Hubert Hurkač, Kasper Rud, Grigor Dimitrov, Stefanos Cicipas i drugi.
Kada je reč o srpskim teniserima osim Novaka trebalo bi da vidimo i Lasla Đerea, Miomira Kecmanović, Dušana Lajovića, dok će Hamad Međedović svoje mesto u glavnom žrebu probati da izbori preko kvalifikacija.
Trener Igor Duljaj - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2024
SPORT
Kako Partizan posluje: „Gledamo fudbalski izlog, trpimo Baždara – a on želi da ide“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala