- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sjajni Kecmanović pobedio Beretinija – srpski teniser odigrao jedan od boljih mečeva u karijeri

© AP Photo / Andy WongMiomir Kecmanović
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2024
Pratite nas
Miomir Kecmanović, srpski teniser, plasirao se u drugo kolo mastersa u Monte Karlu pobedom nad Mateom Beretinijem, italijanskim teniserom, rezultatom 6:3, 6:1. Ova pobeda za Miomira je posebno važna jer je prvi put u karijeri prošao drugo kolo u Kneževini.
Kada se uzme u obzir da je Miomir Kecmanović od početka godine upisao sedam pobeda, a da je sa druge strane Mateo Beretini stigao u Monte Karlo posle osvajanja titule u Marakešu, srpski teniser nije bio ni blizu favorita. Međutim, Miomir je to video potpuno drugačije.
Italijan koji se vratio u formu i koji je posle dugo vremena uspeo da stigne do titule, odavno nije odigrao ceo turnir pa je tako u Kneževinu došao sigurno umoran što nije slučaj sa Kecmanovićem koji je od početka znao šta mora da iskoristi.
Prvi je srpski teniser napravio brejk, a ako je Mateo odmah uzvratio, Miša je bio uporan i protivniku je još jednom oduzeo servis gem. Pomagale su mu neiznuđene greške Beretinija, ali je i on igrao na izuzetno visokom nivou.
Ne samo da Italijan više nije zapretio Kecmanoviću već je srpski teniser brejkom i završio set.
Sjajno je otvorio i drugi set, odmah je napao Mateov servis i iskoristio je treću brejk loptu, potom i potvrdio brejk za 3:0. Nastavio je da pada Beretini, a sa druge strane je sve bolje igrao Miomir i to je dovelo i do petog breja srpskog tenisera u meču.
Veličanstven tenis nastavio je da prikazuje Kecmanović i u drugom setu dozvolio je samo jedan gem protivniku. Iskoristio je svoju meč loptu za prvu pobedu u karijeri na mastersu u Monte Karlu.
„Dobro sam odigrao, nisam od Australije odigrao ovako dobro, posle nekoliko loših nedelja sam pobedio na mastersu. Nadam se da ću nastaviti tako“, poručio je Kecmanović posle pobede.
Kecmanović je ujedno prekinuo niz od šest poraza na mastersima. Naredni protivnik mu je Grigor Dimitrov, bugarski teniser.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2024
SPORT
Ovo je pravi Novak Đoković – savršen početak i rutinska pobeda protiv Rusa na šljaci
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala