- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ilon Mask: To što SAD ne žele da okončaju sukob u Ukrajini je realan problem

© AP Photo / Michel EulerIlon Mask
Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2024
Pratite nas
Američki preduzetnik i milijarder Ilon Mask smatra da je realan problem to što u SAD čak i ne razmatraju varijante za okončanje sukoba u Ukrajini, prateći ideju o „večitom ratu“.
„To je realan problem, to što nikada nije čak ni određen konačni cilj, prosto večiti rat“, napisao je Mask na društvenoj mreži „Iks“ odgovarajući na objavu korisnika o nastupu lidera demokratske većine u Senatu SAD Čaka Šumera u vezi s pomoći Ukrajini.
Korisnik je komentarisao izjavu Šumera koji je rekao da su SAD zbog zadržavanja pomoći u Kongresu „paralizovane“ za dalja dejstva u vezi Ukrajinom, i dodao da političar nije mogao da objasni kako će izgledati put ka zamišljenoj pobedi Kijeva.
Predstavnički dom i Senat SAD počeli su ove sedmice da rade nakon pauze. Kongres, kako se očekuje, treba da razmatra pomoć Ukrajini i nastavljanje procedure impičmenta ministra unutrašnje bezbednosti Alehandra Majorkasa, zabranu rada društvene mreže „Tik-tok“ i druge inicijative.
Američka administracija je u decembru prošle godine iscrpela mogućnosti za dostavljanje naoružanja Ukrajini, a ove godine je predat samo jedan paket pomoći od 300 miliona dolara. Bela kuća je Kongresu SAD uputila zahtev za odobravanje 60 milijardi dolara za pomoć Ukrajini.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala