- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Hitna evakuacija ruskih građana: U Orenburgu se oglasila uzbuna za opasnost od poplava

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Uđi u bazu fotografijaPosledice pucanja brane u Orsku
Posledice pucanja brane u Orsku
 - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2024
Pratite nas
U Orenburškoj oblasti i dalje je napeta situacija zbog poplava koje su zadesile deo zemlje. Iz kabineta gradonačelnika saopšteno je da se u Orenburgu oglasila uzbuna za opasnost i da svi koji se nalaze u zoni mogućih poplava moraju odmah da se evakuišu.
„U 10.40 (8.40 po moskovskom vremenu) u Orenburgu se oglasila sirena. U regionalnom centru na snazi je vanredno stanje. Nivo vode u reci Ural u gradu približava se opasnom nivou i u osam časova iznosi 897 centimetara. Svi koji se nalaze u zoni mogućih poplava moraju odmah da se evakuišu“, navodi se u saopštenju.
Kako je javljeno iz kabineta gradonačelnika, u zoni poplava nalaze se vikend naselja u poplavnim ravnicama Urala i Sakmare.
S tim u vezi, regionalna vlada saopštila je da je u 73 naselja Orenburške oblasti i 29 poljoprivrednih zajednica poplavljeno 10.327 kuća i 12.821 baštenska parcela.
© Sputnik / Sergey Niikiforov / Uđi u bazu fotografijaEvakuacija stanovnika sa teritorije poplavljenog Orska
Evakuacija stanovnika sa teritorije poplavljenog Orska - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2024
Evakuacija stanovnika sa teritorije poplavljenog Orska
Kako se precizira u saopštenju, u Orsku je poplavljeno 6.995 kuća sa baštenskim parcelama, kao i da je iz njih evakuisano 2.493 ljudi, među kojima je 797 dece. U Orenburgu u poplavljenoj zoni ima 1.517 kuća i 5.247 kućnih parcela, a u naredna 24 sata u zoni mogućih poplava naći će se veći broj gradskih područja.
Podsetimo, u poplavama koje su u petak zahvatile teritoriju Orska, nakon pucanja brane, koja je štitila grad od reke Ural, tri osobe su poginule. U nedelju je regionalna vlada saopštila da je više od četiri hiljade ljudi evakuisano iz zone poplava u Orenburškoj oblasti. U samom gradu Orenburgu, kao i širom oblasti, na snazi je vanredna situacija.
Pogledajte i:
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija
Novi kanal Ljubinke Milinčić na Jutjubu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala