- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Mediji: Zaporoška elektrana bila blizu nuklearne nesreće

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaZaporoška nuklearna elektrana
Zaporoška nuklearna elektrana - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2024
Pratite nas
Zaporoška nuklearna elektrana bila je „prilično blizu“ nuklearne nesreće nakon napada dronom u nedelju, rekao je generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi.
"Naš cilj ovde je da izbegnemo nuklearnu nesreću. Svaki put kada dođe do takvih situacija, mi se približimo tome, tako da ovo nije veštački ili izmišljen scenario", rekao je Grosi.
Generalni direktor IAEA je rekao da će o tome šta se dogodilo razgovarati u Savetu bezbednosti UN, dodaje agencija. On je takođe dodao da je sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom razgovarao o „srednjoročnom planu i budućnosti i šta bi moglo da se desi“.
U nedelju je pres služba Zaporoške nuklearne elektrane saopštila da je izveden napad dronom na kupolu šestog bloka. Konstatovano je da nije bilo kritičnih oštećenja.
U međuvremenu, Ministarstvo spoljnih poslova Slovenija saopštilo je da će sazvati sastanak Saveta bezbednosti UN na kojem bi se razgovaralo o napadu na Zaporošku nuklearku, kao i o pretnji po nuklearnu bezbednost.
Šef IAEA Rafael Grosi - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2024
RUSIJA
Moskva od nadležnih očekuje iskrenu reakciju na ukrajinske napade na Zaporošku nuklearku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala