- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

„Vihor 2024“: Počela jedna od najvećih združenih taktičkih vežbi Vojske Srbije /foto/

© Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJEZdružena taktička vežba „Vihor 2024“ Vojske Srbije
Združena taktička vežba „Vihor 2024“ Vojske Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2024
Pratite nas
Na osnovu direktive predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, rano jutros je, na kopnu, u vazdušnom prostoru i na unutrašnjim plovnim putevima Republike Srbije, započela realizacija višestepene združene taktičke vežbe s bojevim gađanjem „Vihor 2024“.
Vežba će trajati do 21. aprila, a prema brojnosti i raznovrsnosti angažovanih borbenih efektiva biće jedna od najvećih i najsveobuhvatnijih koje je Vojska Srbije izvela, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
© Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJEPrema brojnosti i raznovrsnosti angažovanih borbenih efektiva biće jedna od najvećih i najsveobuhvatnijih koje je Vojska Srbije izvela.
Združena taktička vežba „Vihor 2024“ Vojske Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2024
Prema brojnosti i raznovrsnosti angažovanih borbenih efektiva biće jedna od najvećih i najsveobuhvatnijih koje je Vojska Srbije izvela.
Na vežbi učestvuju operativni kapaciteti kopnene i vazduhoplovne komponente naše vojske, a cilj je dalje unapređenje obučenosti i osposobljenosti komandi i jedinica za pripremu i izvođenje borbenih operacija, za organizovanje sadejstva, saradnje i zaštite snaga, kao i za kontrolu teritorije i logističku podršku snaga u zoni operacije.
U skladu sa scenarijom, koji je koncipiran tako da odgovara uslovima kakvi se mogu očekivati u stvarnoj situaciji, komande i jedinice će rešavati raznovrsne taktičke i vatrene zadatke u vezi sa planiranjem i izvođenjem operacija odgovora na krizu.
© Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJEPripadnici Vojske Srbije na združenoj taktičkoj vežbi „Vihor 2024“.
Pripadnici Vojske Srbije na združenoj taktičkoj vežbi „Vihor 2024“. - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2024
Pripadnici Vojske Srbije na združenoj taktičkoj vežbi „Vihor 2024“.
Združene taktičke vežbe, u kojima učestvuju jedinice različitih vidova, a po potrebi i ostale snage sistema odbrane, predstavljaju nezamenjiv oblik obuke u Vojsci Srbije, navodi Ministarstvo odbrane.
Kako se ističe, njihovom realizacijom postiže se visoka osposobljenost komandi i jedinica za izvršavanje zadataka u sadejstvu, što je od ključnog značaja za ukupnu borbenu gotovost Vojske Srbije.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala